Tänään on lupa tunaroida

Riski ja kokeilu kannattaa epäonnistumisen mahdollisuudesta huolimatta. Tätä halutaan viestiä Aalto Entrepreneurship Societyn ja Boardman Tulenkantajajien yhdessä lukuisten suomalaisten yrittäjyysyhteisöjen ja ylioppilaskuntien kanssa järjestämässä kansallisen epäonnistumisen päivässä 13. lokakuuta 2011.
”Maassamme vallitseva asenneilmapiiri ei tue riskinottamista eikä laajemmalti yrittämistä. Nyt tarvitaan näitä kumpaakin. On tosiasia, että epäonnistuminen on yksi menestyksen kulmakivistä. Sen kautta saatu oppi on korvaamaton voimavara. Epäonnistuminen on ennen kaikkea oppimiskokemus”, julistetaan epäonnistumisen päivän manifestissa.

Myös SYL on mukana epäonnistumisen päivässä ja haluaa tukea kulttuurinmuutosta suuntaan, jsosa epäonnistuminen olisi hyväksyttävää. Tekemällään videokannanotolla SYL kannustaa opiskelijoita tekemään rohkeasti omia valtavirrasta poikkeavia valintoja.
”Toivon, että jokaisella nuorella on rohkeutta kuunnella omaa sydäntään valitessaan koulutusalaansa ja pyrkiä rohkeasti eteenpäin niin koulutuksessa kuin muussakin elämässään. Jos joku valinta osoittautuu myöhemmin vääräksi, niin entä sitten – meistä jokainen tekee elämänsä aikana useita koulutukseen ja työuraan liittyviä päätöksiä. Aika harva enää on yhdellä alalla ja yhdessä työpaikassa eläkeikään asti”, SYL:n puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi sanoo.

”Se, että epäonnistumiseen voidaan suhtautua ymmärtäen, kasvattaa rohkeutta. Epäonnistumisen pelko on suurin este menestymiselle. Järkevä, tervehenkinen suhtautuminen epäonnistumiseen on parasta asennekasvatusta, jota meidän pitäisi tarjota koulutusvalintoja miettiville nuorille kuin työelämän paineissa kiiruhtaville aikuisillekin”, hän jatkaa.

SYLlin videotervehdys:

Lisätietoa epäonnistumisen päivästä:
epaonnistumisenpaiva.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Tänään on lupa tunaroida

  1. Hyvää epäonnistumisen päivää! Uljas aloitti epäonnistumisen hienosti jo eilen otsikoimalla uutisen jo silloin: Tänään on lupa tunaroida.
    Nyt on teidän vuoronne epäonnistua ja kertokaa mokastanne mieluusti myös tähän tai Uljaan Facebook-sivulle.

    Pasi Huttunen
    epäonnistunut toimittaja

Kommentointi on suljettu.