Talvivaara – Kainuulainen scifinäytelmä Kuopioon

KUOPIO Talvivaara – Kainuulainen scifinäytelmä saapuu Kuopion Sotkulle 25. lokakuuta. Keväällä Kajaanissa kantaesityksensä saanut näytelmä kuroo dokumenttiteatterin keinoin ansiokkaasti kasaan tunnetta ja tietoa tapaus Talvivaarasta.

Kajaanilaisen Vaara-kollektiivin ytimekäs ja hersyvä kuvaelma pohjautuu pariinkymmeneen haastatteluun ja vierailuihin Talvivaarassa. Näytelmä ei osoittele, vaan tarjoilee enemmän mustaa ja valkoista faktaa sekä ympäristötuhoista että työllisyys- ja talousvaikutuksista. Draama puolestaan paisuu eeppisiin mittoihin.

”Koen, että media on kertonut oikeastaan Talvivaarasta kattavasti, mutta joku semmoinen palanen vielä ehkä puuttuu siitä suomalaisten itseymmärryksestä, että mitä tässä on tapahtunut. Kun on kuitenkin muitakin samankokoisia firmoja joutunut vaikeuksiin, mutta miksi juuri tämä on sitten tämmöinen kansallinen haavauma”, ohjaaja ja käsikirjoittaja Veikko Leinonen pohtii.

Lavalla nähdään Hanna‐Mari Hotta, Panu Huotari, Elsa Lankinen, Pekka Moilanen, Kimmo Penttilä, Toivo Peppanen ja Mari Pitkänen.

Aiheesta lisää 24. lokakuuta ilmestyvässä Uljaassa.

Talvivaara – Kainuulainen scififinäytelmä Sotkulla 25. lokakuuta kello 19.00. Liput 15 ja 20 euroa.

Lisätietoa näytelmästä ja ennakkolipuista Sataman Kulman Internet-sivuilta.