Talvipäivillä yleisöryntäys – yli 2000 tulevaa kansankynttilää toi valoa talviseen Savonlinnaan.

Teksti: Nina Räsänen
Kuvat: Mari Rantanen

Noin 2300 opettajaopiskelijaa juhli perinteisiä Talvipäiviä Savonlinnassa 17.-19. helmikuuta. Teemana oli urheilu ja sloganina ”Nevö foget”. Talvipäivät on suurin yhden alan opiskelijatapahtuma, jossa voi osallistua ohjelmaan urheilusta live-musiikkiin. Tapahtumaa on juhlittu Savonlinnassa viimeksi 2009.
Tapahtuma avattiin perjantai-iltana Kauppatorilla, josta haalareillaan väriä katukuvaan tuovat opiskelijat siirtyivät kulkueena iltajuhliin. Avajaispuhe kannusti jokaista osoittamaan lämpöä ja rakkautta kanssaihmisiä kohtaan. Torilla esiintyi myös Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf.

Suurin iltajuhla järjestettiin OKL-hallilla, jonne mahtui 1150 ihmistä. Iltabileitä oli järjestetty myös muihin Savonlinnan keskustan baareihin. Iltabileiden esiintyjinä oli muun muassa Ellinoora ja Softengine.
Juhlimisen lisäksi lauantaina ohjelmassa oli myös Heikinpohjankentällä järjestetty talvirieha, jossa pääsi osallistumaan  mm. Tankofutikseen, silitysrautacurlingiin sekä perinteisiin talviaktiviteetteihin. Urheilun lisäksi oli mahdollista päästä kapakkakierrokselle lähikuntiin, päivätansseille ja Olavinlinnan pimeälle kierrokselle.

Juhlinta loppui sunnuntaina puolen päivän aikoihin, kun minimiyöunilla pärjänneet vieraat nousivat busseihinsa. Viikonloppu sujui järjestäjien ja osallistujien mielestä mutkattomasti. Talvipäiväyhdistyksen puheenjohtaja Emilia Räsäsen mukaan negatiivista palautetta oli tullut vain siitä, että pääbilepaikkaan mahtui vain puolet, eli 1150 henkilöä, osallistujamäärästä.
Järjestettiin Savonlinnassa viimeksi vuonna 2009. Urheiluun viittaavaan Nevö foget –teemaan voisi liittää vielä Never again, koska kyseessä oli viimeiset Savonlinnan järjestämät Talvipäivät. Itä-Suomen yliopiston päätöksen mukaisesti Savonlinnan kampus lakkautetaan ja opetus sekä tutkimus keskityy Joensuuhun vuoden 2018 aikana.