Takaperoinen viikko

JOENSUU – Yliopiston kampuksella ja Noljakan lenkkipoluilla on kuluneella viikolla ihmetelty takaperin kulkevaa nuorta miestä. Kyseessä ei ole pakko-oire, vaan luokanopettajaopiskelija Lasse Korhosen lupaus kävellä viikko takaperin.
”Eihän tuota kukaan voi tehdä – vai voiko?”, Korhonen ajatteli vuonna 2009 Järvenpäässä, jolloin hän toteutti viikon mittaisia tehtäviä läpi vuoden. Tasan neljä vuotta sitten, viikolla 48 suoritettu viikon mittainen takaperin kävely on jäänyt ikimuistoisesti mieleen.

Korhonen lähtikin nyt kaverinsa Calle-Aleksi Nissisen ja sadan Muumitikkarin houkuttelemana uudestaan haasteeseen Joensuussa. Tänä vuonna haaste ei kuitenkaan aivan noudata kalenteriviikkoa, sillä haaste alkoi hieman myöhässä, vasta maanantai iltapäivällä 25.11., näinollen takaperoinen kulku päättyy 2.12.
Korhonen vakuuttaa, ettei takaperin kävelyn tarkoituksena ole huomionhakuisuus. Pyrkimyksenä on piristää omaa ja muiden arkea ja haastaa itsensä heittäytymään. ”Riittää yksi ihminen joka rikkoo niitä normeja”, Korhonen luottaa.

Vaikka haasteen tarkoitus on tuoda iloa, on toisinaan myös vaikeaa. Kotona Korhonen on pari kertaa törmännyt seinään. Kerran hän kaatui pukukopissa, tömähdettyään vasten naulakkoa. Myös Korhosen Mojito-koiralla oli aluksi opettelua yhteisillä lenkeillä kulkemisessa.