Tähtiteltan konejuhlat

ILOSAARIROCK – Festari sujuu lähteestä riippuen joko aivan erinomaisesti tai sitten poliisilla on kädet täynnä työtä.
”Laulurinteellä oli todella leppoinen ja hyväntuulinen tunnelma. Mukava oli huomata, että nuoria oli paljon paikalla, sekin rauhoitti festivaalia. Nuorethan käyttäytyvät vanhempia siistimmin. Helle varmasti hillitsee myös, kunhan vaan muistaa juoda vettä”, Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen totesi lauantain sujumisesta.

Bänditarjonta takasi riehujille mahdollisuuden purkaa paineensa rakentavasti pitissä. Ranger Sue-lavalla oli energisyyttä ja nopeutta kaivanneille varmasti juuri sitä mitä tarvittiin. Hieno keikka. Tähtiteltassa Trentemøller tarjosi kenties päivän parhaan keikan. Rauhallisuudesta ei sielläkään voinut puhua, mutta tyyli oli vähän sofistikoituneempi. Rentolavan parhaudesta vastasi suvereenisti Gracias & The Globe Band.

Oman havainnoinnin perusteella on helpompi kallistua järjestäjien kantaan siitä, että festaria vietetään hyvissä tunnelmissa. Osaltaan näkemykseen tietenkin vaikuttaa se, että Popparit tarjosivat medialle kiteeläistä pontikkaa. Sen piti tosin olla lämmintä, mutta kylmää saatiin. Tiedottaja Petri Varis pahoitteli.