SYL:n Koponen: ”Pettääkö hallitus taas opiskelijan?”

Teksti ja kuvat: Pasi Huttunen
Opiskelijoiden luottamus maan hallitukseen näyttää olevan koetuksella. Kuva Juha Sipilää vastaanottamaan saapuneista opiskelijoista Joensuun kampuksella maaliskuussa.

Maan hallitusta vaaditaan vahvistamaan opiskelijoiden siirto yleisen asumistuen piiriin. Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen lukiolaisten liitto SLL vaativat, että jo aiemmin luvattu siirto todella tapahtuu.
“Hallituksen päätös leikata rajusti korkea-asteen opiskelijoiden opintotukea on lain hyväksymistä vaille valmis. Kehysriihipäätöksen mukaan hallituksen esitys opiskelijoiden siirtämisestä yleisen asumistuen piiriin piti olla valmis budjettiriiheen mennessä. Konkreettisia esityksiä ei kuitenkaan ole tähän mennessä nähty. Onko hallitus taas pettämässä opiskelijoille antamaansa lupauksen?” SYL:n puheenjohtaja Heikki Koponen tenttaa.

Liittojen mukaan opiskelijoiden siirtäminen yleisen asumistuen piiriin kohdentaisi asumistukietuuden sitä eniten tarvitseville ja mahdollistaisi nykyistä asumislisäjärjestelmää paremmin täyspäiväisen opiskelun sellaisissakin kaupungeissa, joissa vuokrat ovat korkeita. Asumisen hintaa ovat kritisoineet opiskelijat niin Joensuussa kuin Kuopiossakin.

Suomen hallitus kokoontuu Kesärantaan 31.8.-1.9. päättämään tulevan vuoden budjetista.