Syksyn 2016 kamat ja tapaukset

Teksti: Laura Väänänen
Kuva: Tuuli Rantasalo

1Bomber-takki
Tältä trendiltä on vaikea tänä syksynä välttyä, kun kaupat ovat pullollaan bomber-takkeja jokaisessa mahdollisessa värissä. On pitkää ja lyhyttä, ohutta ja paksua, jokaiselle jotakin. Jos haluat erottua massasta, valitse kuviokirjailtu lentäjäntakki yksivärisen sijaan. Etenkin Joensuussa pilotti herättää huomiota.
Irtofakta: Jos olet joskus miettinyt miksi niin monen bomber-takin sisävuori on kirkkaan oranssi, siihen löytyy täysin järkeenkäypä selitys. Väri juontaa nimittäin juurensa takin historiasta. Koska takki on alunperin suunniteltu lentäjille, onnettomuuden kohdatessa takki oli mahdollista kääntää päälle nurin päin. Tämä edesauttoi lentäjän löytymistä maastosta.
__

2Nyhtökaura
Tämä suomalainen innovaatio on saavuttanut valtavan suosion lyhyessä ajassa ja tuntuu olevan suuren suosionsa takia kauppojen hyllyiltä aina loppunut. Nyhtökaura sisältää paljon proteiinia, sopii myös vegaaneille ja on myös ympäristöystävällinen valinta ekologisen valmistustapansa ansiosta.

__

3The Chainsmokers
Dj-kaksikko Andrew Taggart ja Alex Pall on keikkunut listojen kärjessä jo pitkään, eikä menestykselle näy loppua! Heidän kappalettaan ”Don’t Let Me Down” on kuunneltu Spotifyssa ja yli kuusisataa miljoonaa kertaa ja kaksikko on tällä hetkellä kyseisessä musiikintoistopalvelussa maailman toiseksi kuunnelluin artisti. Tällä hetkellä miehet kiertävät Eurooppaa ja esiintyivät myös Helsingissä 26. lokakuuta.

__

4Old Skool Vans
Yksinkertainen on tyylikästä myös tänä syksynä! Nämä kengät näkyivät usean jalassa syksyn Pariisin muotiviikoilla. Väreistä suosituimpia ovat klassinen mustavalkoinen sekä puhdas valkoinen, mutta jokaiselle löytyy varmasti mieleinen kenkäpari lukuisien väri- sekä kuosivaihtoehtojen joukosta.

__

5Stranger Things
Jos et ole vielä katsonut tätä Netflixin alkuperäissarjaa, niin nyt on viimeistään korkea aika! Koukuttava sci-fi seikkailu tarjoaa hyytävää jännitystä syksyn pimeneviin iltoihin. Sarja sijoittuu 1930-luvun Yhdysvaltalaiseen kuvitteeliseen kaupunkiin, jossa pieni poika katoaa mystisesti kotimatkallaan. Nuoret näyttelijät onnistuvat rooleissaan loistavasti ja sarja pitää otteessaan ensimmäisen jakson ensimmäisistä minuuteista aivan kauden loppuun saakka.