Story of Francine on pätevä välitilinpäätös

Dynamiitti-trio Francine syntyi uudelleen lahjakkaan kitaristi/laulaja Antti ”Ana” Kukkolan täydennettyä Pete Salomaan ja Tude Usvaalan muodostaman rytmiryhmän.

Tuore Story of Francine-kokoelma on updeitattu versio kolmen vuoden takaisesta originaalista kokoelmasta. Ero on siinä, että alkuperäiseltä koosteelta on poistettu viisi kappaletta, joiden tilalla on kolme biisiä viimeisimmältä täyspitkältä One Step Further ja kaksi kipaletta tuoreelta Trouble-ep:ltä. Kukkolan aikaisen line upin ensimmäinen mestariteos oli albumi Playmate, jolta mukana ovat tiukka Goodbye Forever, upean riffittelyn, kertosäkeen ja kitarasoolon kombinaatio Annie sekä svengaavuudessaan vertaistaan hakeva Losin’ My Mind. Fullahead-pitkäsoitolla yhtye laittoi vielä astetta paremmaksi Never Let You Downin ja sofistikoituneiden One in a Millionin sekä Shame on You:n kaltaisilla ässäbiiseillä.

Kovassa seurassa Level 8 jäi pakostakin välityön asemaan, mutta sen parhaimmisto tyyliin Let’s Take A Ride to Mars on nyt kätevästi hankittavissa. King For A Day oli jälleen kerrassaan onnistunut albumikokonaisuus huippuhetkinään nimikkoraita, raivoisa Talking Heads sekä tyylitajuinen Sonics-laina Scrythnine. One Step Furtherilla Francine updeittasi soundiaan, mutta I Don’t Give A Damn:in, Ruden ja Never Grow Upin kaltaiset kultahiput loistivat levyllä kirkkaina. Originaalin Story of Francinen uutuus oli yllättävä Hanoi Rocks-cover Taxi-Driver ja vieraat biisit ovat pääosassa myös tuoreella Trouble-ep:llä.

Updeitattu Story of Francine on pätevä välitilinpäätös. Keikalle kyseistä hurjaa trioa kannattaa aina mennä tsekkaamaan, mutta seuraavalla pitkäsoitollaan yhtye saisi tehdä hienoisen paluun juurilleen.