Stellan Janne Sivonen Poppareille tuottajaksi

JOENSUU – Stella-yhtyeestä tuttu joensuulaislähtöinen Janne Sivonen aloittaa Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu 013-hankkeen tuottajana. Hankkeen tavoitteena on kehittää musiikkialalle liiketoimintaa ja taloudellista kantavuutta. Se on osa Teoston käynnistämää valtakunnallista liikettä, jolla pyritään tekemään kotimaisesta musiikkiharrastuksesta tekijöille taloudellisesti kannattavampaa.
”Hankkeessa päästään vauhdilla käyntiin, sillä musiikin tukeminen on Poppareiden henkilökunnan ydinosaamista. Paikallisten bändien avustaminen pitää olla meillekin koko toiminnan lähtöajatus. Janne on loistava tyyppi liidaamaan projektia valtavan kokemuksensa ansiosta”, Joensuun Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen sanoo.

Sivonen on toiminut joensuulaisen Stella-yhtyeen säveltäjänä ja sanoittajana. Bändi on julkaissut neljä studioalbumia, joista albumit Kuuntelija, Pelkääjän paikalla ja Löytäjä saa pitää albumit ovat myyneet kultaa. Lisäksi hän on toiminut Stellan taustalla toimivassa osakeyhtiössä hallituksen puheenjohtajana, perustanut Comforting Sound -studion ja toiminut liikenne- ja viestintäministeri Anu Vehviläisen kulttuurikummina. Lisäksi Sivosella on runsaasti kokemusta erilaisten laulunteko-workshopien pitämisestä ja musiikkituotantojen hallinnasta. Stella lopettaa toimintansa jäähyväiskeikkaan Kerubissa lauantaina 7. syyskuuta.

”On hienoa päästä hyödyntämään omaa kokemusta uusissa ympyröissä. Olen aina seurannut Pohjois-Karjalan bändejä, artisteja ja Joensuun Popmuusikoita tarkasti ja nyt saan tehdä jotain konkreettista kaikkien hyväksi. Toivottavasti ihmiset eri genreistä eivät arastele taustaani, vaan uskovat, että suhtaudun musiikkiin avarakatseisesti. Jos en itse löydä keinoja auttaa jotain tiettyä artistia urallaan eteenpäin, niin kauttani voi kuitenkin löytyä ne oikeat henkilöt”, Sivonen arvioi tulevaa tehtäväänsä.