Startup Sauna saapuu Kuopioon

KUOPIO Aalto-yliopiston yritysyhteisön aloittelevien yritysten kilpailu saapuu Kuopioon. Aalto Enterpreneuship Society eli AaltoEs on Aalto-yliopiston yrityshautomo ja se järjestää kahdesti vuodessa Startup Sauna –nimisen tapahtuman, jonka tarkoituksena on siivilöidä luupaavimmat aloittelevat yritykset akatemian laitamilta.

Startup Saunan esikarsinta saapuu Kuopioon 31. maaliskuuta. Ensimmäisellä, niin sanotulla warmup-kierroksella, Startup Sauna järjestää paikallisia esikarsintoja. Näissä yhden päivän koitoksissa tiimit pyrkivät kolmen minuutin esityksillä ja henkilökohtaisilla haastatteluilla vakuuttamaan tuomariston.

Vakuuttavimmat ryhmät pääsevät kuuden viikon intensiivivalmennukseen Aalto Yliopiston Venture Garageen, jossa alueen parhaimpiin kuuluvat yrittäjät valmentavat tiimejä henkilökohtaisesti. Viime vuonna henkilökohtaista johtajavalmennusta tarjosivat muun muassa Alexander Stubb ja Jari Sarasvuo.

Valmennuksesta parhaiten selviytyneet lähtevät vielä viikon kestävälle matkalle Kalifornian Piilaaksoon tutustumaan paikalliseen startup-toimintaan.

Kuopiossa järjestettävä warmup on ensimmäinen laatuaan. Järjestämisestä vastaavan Kuopio Entrepreneur Society ry:n puheenjohtajan Erkka Hännisen mukaan Sauna on oiva tilaisuus aktivoida alueen innovaatio-osaamista ja vahvistaa pohjoissavolaista yritysilmapiiriä.

Oma vaikutuksensa Hännisen innostukseen voi myös olla sillä, että hän on itsekin startup-yrittäjä. Hän aikoo osallistua tapahtumaan Jobium nimisellä rekrytoinnin tehostamispalvelulla.

”Mielestäni tämä on erinomainen tilaisuus jokaiselle omaa yritystä suunnittelevalle”, Hänninen kertoo.

Warmup Saunaan ilmoittautuminen on alkanut ja se jatkuu 23. maaliskuuta saakka.

Lisätietoa: Startup Saunan nettisivut