Sosiaalityöntekijät päästivät negatiivisen taivaan tuuliin


KUOPIO – Kuopion torilla laulettiin uppoavasta laivasta ja päästettiin ilmapalloja vapaaksi 1. marraskuuta alkuillasta. Kyseessä oli sosiaalityön tulevien ja nykyisten ammattilaisten järjestämä flashmob, jonka tarkoituksena oli tuoda esille alan jatkuvasti kiristyvät resurssit sekä painottaa, että sosiaalityön arjessa tehdään jatkuvasti hyvää työtä, vaikka media tuokin esille yleensä vain ne negatiiviset tapaukset.
Tempauksen osallistujilla oli kullakin valkoinen ja punainen ilmapallo. Valkoiset pallot kertoivat positiivisista asioista, joista sosiaalityössä halutaan pitää kiinni ja punaiset pallot puolestaan negatiivisista, joista haluttiin päästä eroon. Sata punaista ilmapalloa päästettiin tempauksen loppuessa taivaan tuuliin.

Flashmob korosti sosiaalityön ammattilaisten halua hoitaa tehtävänsä hyvin. Siihen tarvitaan riittävästi ammattilaisia ja heitä tukeva työympäristö.
”Haluamme tehdä hyvää sosiaalityötä ja vaadimme ammattitaitoisen työn tekemistä mahdolliseksi. Haluamme päästä eroon puutteellisista työolosuhteista kuten jatkuvasta kiireestä ja työhömme kohdistuvasta perusteettomasta väheksynnästä ja vääristelystä.”
Flahsmob-tempaus toteutettiin yhtä aikaa myös Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Idea oli lähtöisin alan opiskelijoilta.