Sopimus Giggling Marlinin on vasta alkua

Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan yritysyhteistyö harppasi ison askeleen. Sopimus yhteistyöstä Gigling Marlinin kanssa allekirjoitettiin maaliskuun alussa, mutta onko siitä muuta hyötyä ylioppilaskunnalle, kuin henkilökunnan ja hallituksen saamat Gold-kortit?

Sopimus on arvoltaan muutama tuhat euroa. GM saakin näkyvyyttä ylioppilaskunnassa edullisesti.
”Ylioppilaskunnan budjetissa summa on pieni, mutta yksittäiseltä taholta tulleena rahamäärä on merkittävä. Ja meille se on pelkkää plussaa”, pääsihteeri Mika Hämeenniemi toteaa.
”2000-luvulla ei ole näin suurta yhteistyösopimusta ollut minkään tahon kanssa.”

Aiemmin näkyvyyttä on myyty samaan tapaan ylioppilaskunnan ja ammattikorkean oppilaskunnan järjestämällä Lehtiä Ilosaaressa-festivaalilla.

Merkittävin osa-alue sopimuksessa on GM:n rahallinen tuki ylioppilaskunnan vuosijuhliin ja muihin tapahtumiin. Riviopiskelijan kannalta yhteistyö ei tuo suuria konkreettisia etuja.
”Tietoisuutta kanta-asiakkuuden eduista saamme hyvin eteenpäin tätä kautta”, ravintolapäällikkö Janne Niskanen Joensuun Giggling Marlinista sanoo.
Ylioppilaskunnan jäsenet eivät saa erityisiä etuja tai alennuksia GM:ssä.
”Tätä on ajateltava ponnahduslautana yhä parempiin yhteistyösopimuksiin”, Hämeenniemi toteaa.

Sopimus on voimassa vuoden loppuun. Jatkosta ei ole tietoa, mutta ISYY aikoo olla aktiivinen yritysyhteistyön kehittämisessä. Niskanen ei näe estettä yhteistyön jatkamiselle ISYY:n kanssa.
”Tämä sopimus on kannattava molemmin puolin”, hän katsoo.
Yritysyhteistyö jakaa mielipiteet ylioppilaskunnassa. Osa vastustaa koko ajatusta ja osa yhteistyötä tiettyjen tahojen kanssa.

”Yhteistyötä nimenomaan GM:n kanssa ei kukaan vastustanut. Päätös syntyi hyvässä hengessä”, Hämeenniemi sanoo.