Snipe Drive: Headfirst

Vaihtoehtorockin lupauksen lopullinen näyttö

Tuusulalaisyhtye Snipe Drive on ehtinyt kolmanteen täyspitkäänsä, joka saatiin itse asiassa valmiiksi jo vuosi sitten. Uutukaisellaan yhtye tarjoaa rouhevan melodista ja tyylitajuisen isoa musiikillista lähestymistapaa, jolle on esitetty päteviä vertailukohtia aina Weezerin kaltaisista nimistä lähtien. Kattauksen käynnistää varsin tarttuvalla kertosäkeellä kruunattu Red Lion. Pörinäsoundisen Moonrakerin jälkeen iso vaihde pistetään todella päälle räyhähenkisen ja kitaralatausta säästelemättömän Superiorin myötä. Pixie Dust jatkaa onnistuneesti samalla linjalla, mutta päihittää edeltäjänsä svengissään ja oivaltavassa irtonaisuudessaan. Videobiisiksi valikoitunut Eventide edustaa Snipe Driven uutukaista rauhallisimmillaan ja myös hittihakuisimmillaan.

One Creepy Night palauttaa rokkaaviin tunnelmiin intensiteettiä tihkuvan laulusuorituksen ja kekseliäiden kitaraosuuksien kera. Huimatempoinen Circulation of Blood on pitkäsoiton tiukin rypistys. Eventiden ohella iisimpää osastoa tarjoavan Wait the Waitressin vokaaliosuudet kulkevat melko korkeassa rekisterissä. Revittelevät kitarat täydentävät upeasti Feeling Liten komeaa melodisuutta ja todella upeaa kertosäettä. Pitkä päätösraita Mask Off edustaa Headfrirstiä kimuranteimmillaan.

Kymmenen kappaleen kokonaisuudessa ei ole ainuttakaan selkeää täyteraitaa. Tuloksena on taatusti eräs kuluvan vuoden laadukkaimmista kotimaisista rockalbumeista. Mainittakoon, että solisti Antti soitti levylle bassot; nykyisin yhtyeen nelikielisen taitajana vaikuttaa aikaisemmin poppunkyhtye Stalingrad Cowgirlsin riveistä tutuksi tullut Henna Vaarala. Pizzeriakiertueensa jatkoksi Snipe Drivelle soisi runsaasti esiintymistilaisuuksia niin festivaalikontekstiin kuin parhaille rockklubeillekin.