Smeds autiotalossa keskellä metsää

JOENSUU – Joensuulainen Torstai-ryhmä tarjoaa tilaisuuden mennä synkkään autiotaloon keskelle korpea teatteria katsomaan. Kristian Smedsin Yhä pimenevä talo tarjoillaan yleisölle hyvin aidossa tunnelmassa Kontiolahdella Suurivaaran vanhalla kansakoululla. Näytelmän hahmot nähdään myrskylyhdyn ja takkatulen lepattavassa valossa. Vanha talo ja sen pihapiiri äänineen on hyödynnetty osaksi teosta.
”Yhä pimenevän talon keskiössä on elämänsä pettämä, salaperäisissä olosuhteissa liikuntakykynsä menettänyt vanha nainen. Hän asuttaa yksin suurta, kylmää taloa, jota ympäröivät vain muistot ja uteliaat naapurit. Sitten taloon saapuu nuori nainen. Tämä käynnistää tapahtumasarjan, jonka myötä perheen ja talon salattu historia alkaa keriytyä auki”, tekijät kertovat.
”Näytelmä on traaginen, surullinen ja mielenkiintoinen kuvaus yhden perheen koettelemuksista, ja siitä, olisiko menneet pahat vielä mahdollista kohdata ja sovittaa.”

Torstai-ryhmä koostuu joensuulaisista teatterintekijöistä. Teos on ryhmän kolmas ensi-ilta. Sen ohjaa aiemmin Natsimusikaalillaan hienoisen kohun nostattanut Matti Tolvanen. Rooleissa nähdään Suvi Laaninen ja Satu Niskanen. Lisäksi esitykseen kuuluu valokuvanäyttely, jonka ovat toteuttaneet Pohjois-Karjalan ammattiopiston audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat.
Näytelmän esityskausi jatkuu lokakuun loppupuolelle. Viimeinen esitys on lokakuun 17. päivä.

Esityskalenteri ja ajo-ohjeet:
Yhä pimenevä talo