SIELLÄ | Kevät Myllyssä

JOENSUU – ”Siellä” on kunnianhimoinen sarja, jonka kautta aion kokea mistä on kyse kaikissa niissä tapahtumissa joissa en ole koskaan käynyt. Se on kulttuuriantropologinen kurkistus toisten ihmisten elämään ja erilaisiin yhteisöihin. Ensimmäinen varovainen askel oli Kevät Mylly, jokamiesluokan autourheilutapahtuma Ylämyllyllä. Vähän huijasin, sillä olen jo kaksi vuotta sitten Kevät Myllyssä käynyt. Tapahtuma oli joka tapauksessa kurkistus johonkin sellaiseen mihin en oikein tunnu kuuluvani, mutta mikä kiehtoo kovasti.

Valon määrän lisääntyessä ja ilman lämmetessä suomalaiset aktivoituvat. Erilaisia tapahtumia järjestetään siellä täällä. Jokaisen kesän alussa selailen erilaisia tapahtuma- ja festivaalikalentereita. Koen kaihoa kaikkea sellaista kohtaan mitä en ole ehtinyt kokea. Haluaisin kokea kaiken, kerralla. Sivistyä balettijuhlilla, nähdä erikoisimmat kesäurheilulajit ja kokea sahtikilpailut.
Selittämätön kaipuun tunne ei ole sama joka syntyy kun missaa hyvän artistin keikan kesätöiden vuoksi. Tunnen kaipuuta vaikken tiedä mitä kaipaan. En edes todellisuudessa haluaisi kuulla Mäntän musiikkijuhlien musiikkia, mutta silti olen kateellinen niille jotka ovat senkin kokeneet.

Siellä olemisen tunnun vuoksi olen alkanut kuvien ottamisen lisäksi nauhoittamaan ääntä. Voit siis klikata äänet taustalle ja selailla sitten kuvia.

Joona Sipin juttu Kevät Myllystä 2011: Kiihdytyksiä, kolareita ja muuta hauskaa