Selkeyttä verkkoympäristöön ja lämpöä kotiin

Teksti ja kuvat: Iisa Manninen
Ravintola Canthian työntekijät keräävät kehuja. ”Saavat hymyn huulille joka päivä.”

Hymy- ja valitusviikon aikana opiskelijat antavat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta kiitosta ja noottia opiskeluelämään vaikuttaville toimijoille. Palautetta jätettiin viikolla 41 post it -lapuille, sekä sähköisen lomakkeen kautta kaikilla kampuksilla.

”Sähköisen lomakkeen kautta tuli vain 33 vastausta, mikä on kyllä pettymys. Toisaalta toivoin pidempiä palautteita lomakkeen kautta ja niitä kyllä tuli”, kertoo ISYY:n sosiaalipoliittinen ja kehitysyhteistyövastaava Heidi Turunen.

Yliopiston suuntaan toivottiin selkeyttä verkkoympäristöön. Yammer koetaan turhaksi ja Kamusta on vaikea löytää etsimäänsä. Etämahdollisuuksia kaivataan opiskeluun esimerkiksi luentotallentein. Kielikeskukseen haaveiltiin suurempia ryhmäkokoja, jotta pakollisille kursseille pääsevät kaikki halukkaat.YTHS:lle toivottiin lyhempiä jonotusaikoja ja opiskelija-asuntoihin kaivattiin lisää lämpöä.

Tuutoreita hehkutetaan jokaisessa kampuskaupungissa ja Sykettä saa kiitosta monipuolisuudesta. Kehuja keräävät myös kampusravintoloiden henkilökunta, mutta Kuopiossa ruoan riittävyys turhauttaa myöhempään lounastajia ja Joensuussa ollaan huolestuneita Carelia-ravintolan ahtaudesta tulevan kampussiirron myötä.

Yhdessä post it -lapussa ihmetellään, onko palautteiden perusteella koskaan tehty muutoksia. Turusen mukaan palautteet lähetetään ja reflektoidaan eri tahojen, esimerkiksi kampuskirjastojen kanssa.

”Monesti lobbaaminen on hidasta työtä, eikä onnistu pelkän yhden palautteen perusteella. Palautetta pitää tulla monesta eri paikasta, jotta yksittäiset muutokset tapahtuvat”, selventää Turunen.

”Joensuun 24h kampuskirjasto on yksi hieno esimerkki siitä, joka on tapahtunut opiskelijapalautteen ansiosta.”

Palautteita – ”Olisiko UEF:n aika tulla 2000-luvulle?”

”Tietotekniikkaa hyödynnetään todella huonosti. Mahdollisuus tehdä tentit etänä esim. Moodlen kautta. Kamu ja Yammer täysin turhia.

Kuopion kampuksen kirjasto auki 24/7! Liian lyhyet aukioloajat varsinkin viikonloppuisin.

Coming to UEF is by far the best thing that happened in my 32 years on this earth. EVERYTHING is incredible. Kiitos paljon!

Päikkäreiden nukkumiseen soveltuvia sohvatiloja, kiitos! Tuolilla torkkuessa saa peräpukamat, selkäsäryn ja painehaavat perseeseen.

<3 Leipä <3, varsinkin se rusina, tai mikä lie. IHANUUS!

Tuleehan lisää ruokaloita ennen savonlinnalaisten tuloa, tuleehan?

Nukun kahdella peitolla ja jäädyn silti. Rankkaa!

Viisaudenhampaani on paikallaan varmaan vielä 60-vuotiaana.”