Seitsemäntoista kandidaattia tarjolla ISYY:n pääsihteeriksi

Ensi tammikuussa aloittavan Itä-Suomen ylioppilaskunnan pääsihteeriksi saapui määräajassa 17 hakemusta. Haku päättyi perjantaina 9. lokakuuta.
”Hakuprosessi etenee nyt siten, että Itä-Suomen ylioppilaskunnan hallitus suorittaa
ennakkokarsinnan kokouksessaan 14. lokakuuta ja valitsee näistä seitsemästätoista hakijasta sopivaksi katsomansa määrän edustajiston haastateltavaksi. Jatkoon päässeet hakijat haastatellaan edustajiston kokouksessa 24. lokakuuta. Samaisessa kokouksessa edustajisto myös valitsee pääsihteerin”, kertoo Itä-Suomen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Perttu Kostiainen.
Uljaassa on esitetty väite, että pääsihteerivalinnasta on tehty kassakaappisopimus. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Mikko Taina uskoo, että edustajiston uskottavuus ei ole vaarassa:
”Olen luottavainen siihen, että monenkirjava, kolmen kampuksen ihmisistä koostuva edustajisto pystyy käsittelemään pääsihteerikysymystä monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. Lähden siitä uskosta, että jokainen edustajiston jäsen on kykeneväinen itse miettimään ja vertailemaan eri ehdokkaiden vahvuuksia ja kehitystarpeita. Tältä pohjalta en ole huolissani edustajiston uskottavuuden horjumisesta.”
Pääsihteeriksi määräaikaan mennessä hakivat Anne Valppu-Vanhainen, Antti Patrikka, Eriika Kankkunen, Hanna Alanne, Jan Valkonen, Janne Mertanen, Jouni Uhlgren, Mika Turunen. Sami Leikas, Sarita Niemi, Satu Kärsämä, Sirpa Hyttinen, Terhi Turunen, Tommi Kilpiö, Tommi Romppanen, Toni Auvinen ja Toni Harjunen.