Savonlinnassa sukelletaan ruotsinsuomalaiseen kylään

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Savonlinnan ylioppilasteatteri Kansankynttilä.

Kansankynttilä, Savonlinnan ylioppilasteatteri matkaa kevään ensi-illassaan 23. maaliskuuta pieneen, kuvitteelliseen ruotsinsuomalaiskylään 1970-luvulle. Elämä Småltronissa on Pinja Hiltusen, Sara Lahden, Maria Mahlamäen ja Riikka Varosen kirjoittama värikäs ja elämänmakuinen näytelmä, joka on saanut inspiraatiota esimerkiksi tv-sarja Solsidanista.
”Näytelmä tarkastelee välittämisen eri muotojen lisäksi syyllisyyttä ja paikoilleenjämähtämisen pelkoa, mutta neutraalisti ja tuomitsematta”, tekijät kertovat.

Kokonaan opiskelijavoimin toteutettu teos esitetään neljä kertaa ja viimeinen esitys 28. maaliskuuta on speksimuotoinen. Näyttelijät siis ottavat vastaan katsojien huutamia ehdotuksia ja näyttelevät kohtauksia uudelleen vaaditulla tavalla.
”Jos siis haluat nähdä näytelmän alkuperäisessä muodossaan, katso se aikaisemmissa esityksissä, ja tule sen jälkeen speksiin muokkaamaan näytelmää mieleiseksesi!” tekijät kehottavat.

Rooleissa nähdään Aapo Alitupa, Elina Autio, Vesa Filppula, Akseli Hakkarainen, Pinja Hiltunen, Suvi Karvinen, Ilari Katajamäki, Tomi Kiiski, Meri Kopranen, Maria Mahlamäki, Päivi Mure, Joanna Ohenoja, Riina Ojaniemi, Lauri Pelkonen, Janita Therman ja Riikka Varonen.

Savonlinnan ylioppilasteatteri Kansankynttilä: Elämää Småltronissa 23.3. klo 18 (ensi-ilta), 24.3. klo 19, 27.3. klo 18 ja speksinäytös 28.3. klo 18.