Savonlinnassa kaivataan enemmän tietoa ISYY:stä

Savonlinnassa eletään epätietoisuudessa. Harva tietää, mitä Itä-Suomen Yliopiston ylioppilaskunnan perustaminen merkitsee filiaalin kannalta. Savonlinnan ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ja ISYY:n hallituksen toinen varapuheenjohtaja Päivi Eskola arvelee, että epätietoisuus lisää pelkoja ja kielteisiä asenteita liittymistä kohtaan. Samaa mieltä on Karri Hypén, joka istuu Savonlinnan ylioppilaskunnan hallituksessa ja ISYY:n edustajistossa.
Hypén on huomannut omalla kohdallaan, miten tieto on lievittänyt epäluuloja liittymistä kohtaan.
”Mitä enemmän olen saanut kuulla perusteluita, sitä positiivisemmiksi ovat mielipiteeni muuttuneet”, Hypén kertoo.
Tieto ei tavoita kuitenkaan kaikkia, jotka opiskelevat Savonlinnassa.
”Mitä olen kuullut käytäväpuheita, täällä ollaan vähän varautuneita ja epäillään esimerkiksi harrastustoiminnan loppuvan. Lisäksi pelätään, että edunvalvonta keskittyy vain kahdelle suurelle kampukselle. Negatiivisella kannalla ovat ne, jotka eivät ole ottaneet asioista selvää”, Hypén arvelee.
Päivi Eskolan käsitys on samansuuntainen.
”Yleisesti pelätään, että meidät unohdetaan ja kohta koko laitos unohdetaan ja lakkautetaan, vaikkeivät asiat suoranaisesti liitykään toisiinsa”, Eskola lisää.
”Tavallinen opiskelija ei osaa erottaa yliopistoa ja ylioppilaskuntaa toisistaan, vaan puurot ja vellit menevät sekaisin”, Hypén sanoo.
Kerhot ja kampusvaliokunta mahdollistavat uuden kanavan vaikuttaa.
”Jos harrastustoimintaan saadaan kanavoitua rahaa kerhojen kautta, olemme positiivisesti odottavalla kannalla. Moni ei tiedä ISYY:stä mitään ja vielä vähemmän kerhoista. Perustimme jäävuorokerhon, jossa pelataan kerran viikossa jääpalloa”, Hypén sanoo.
Hypénin mukaan jäävuorokerho toimii esimerkkinä.
”Jos halutaan perustaa kerho, se tehdään”, Hypén toteaa.
Savonlinnan kampuksella on hyvä pimiö ja jonkinmoista halukkuutta on perustaa myös valokuvakerho.
Savonlinnassa on järjestetty vuosittain Linnan juhla, jonka kohtalo on ISYY:ssä auki. Olavin linnassa pidettävä juhla nielee rahaa: tilavuokra on tuhat euroa. Tänä vuonna tapahtuma on ensimmäistä kertaa maksullinen. Ylioppilaskunnan jäseniltä peritään viisi euroa, ulkopuolisilta kymmenen. Osallistujia on noin kolmesataa.
”Kolmesataa on todella suuri osuus savonlinnalaisista opiskelijoista”, Eskola huomauttaa.