Savonlinnan kampuksen jatko taas vaakalaudalla

Savonlinnan kampuksen tulevaisuus nostettiin taas yliopiston hallituksessa pöydälle kun yliopiston hallitus päätti yt-neuvotteluista kokouksessaan 7. joulukuuta.
”Tiedekunnittain tarkastellaan muun muassa alakohtaisia kampusratkaisuja, kuten opettajankoulutuksen toimintoja Joensuun ja Savonlinnan kampuksilla, ja muita rakenteellisen kehittämisen mahdollisuuksia”, yliopisto tiedottaa.
Koko Joensuussa ja Savonlinnassa toimivan soveltavan kasvatustieteen osaston henkilökunta sekä Savonlinnan normaalikoulun henkilökunta ovat yt-neuvotteluiden piirissä.

Savonlinnan kampuksella on runsaasti puolustajia. Muun muassa 71, eli yli 35 prosenttia kansanedustajista on allekirjoittanut vetoomuksen kampuksen säilyttämisen puolesta. Mukana ovat esimerkiksi kaksi edellistä opetusministeriä, Krista Kiuru (sd.) ja Jukka Gustafsson (sd.) sekä lähes kaikki sivistysvaliokunnan jäsenet.
Savonlinnan kampuksen säilyttämisen puolesta otti jyrkkäsanaisesti kantaa myös Suomen opettajaksi opiskelevien liitto SOOL.

Savonlinnan kampuksen kohtalo on sitoutunut Itä-Suomen yliopiston ja Opetus- ja kulttuuriministeriön välisiin tulosneuvotteluihin. Sekä valtio että Savonlinnan kaupunki ovat osallistuneet taloudellisesti kampuksen ylläpitämiseen. Savonlinnan seudulle kampuksen aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä.

Pasi Huttunen