Särkylääkkeet saa nyt verkosta

Yliopiston apteekki aloitti itsehoitolääkkeiden myymisen verkkokaupassaan 26. huhtikuuta. Lääkkeiden tilaaminen verkosta on vanha juttu, mutta nyt sen voi tehdä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean hyväksymästä verkkopalvelusta.
”Verkkoapteekkimme aloitti toimintansa jo vuonna 2009, mutta tuolloin lainsäädäntö ei vielä mahdollistanut lääkkeiden myyntiä. Nyt lainsäädäntö muuttui ja itsehoitolääkkeiden myynti on mahdollista”, apteekkari Tomi Järvinen kertoo.
Reseptilääkkeiden tuominen verkkokauppaan on myös suunnitelmissa.
”Reseptilääkkeiden verkkomyynti edellyttää sähköisen lääkemääräyksen eli e-reseptin käyttöä. Tällä hetkellä sähköisen reseptin käytössä on suuria maantieteellisiä eroja Suomessa, ja se hankaloittaa reseptilääkkeiden toimittamista verkkoapteekeista”, Järvinen toteaa.
Apteekissa arvellaan, että reseptilääkkeet saadaan verkkokauppaan ensi vuonna.

Itä-Suomen yliopiston apteekissa toimii myös Kuopion lääkeinformaatiokeskus, jonka farmaseutit palvelevat puhelimitse. Esimerkiksi jälkiehkäisyyn tai painonhallintaan käytettävien itsehoitolääkkeiden, tilaaminen edellyttää yhteydenottoa apteekkiin.
”Uskomme, että laadukas ja turvallinen suomalainen verkkoapteekki on meille suomalaisille houkuttelevampi vaihtoehto kuin ulkomainen verkkoapteekki”, Järvinen sanoo.