Sadan tonnin apuraha varmisti SciFestin jatkumisen

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Joensuun Tiedeseura ry:lle 100 000 euron apurahan SciFest-tapahtuman järjestämiseen. Käytännössä apuraha tarkoittaa sitä, että nyt SciFest voidaan varmuudella järjestää myös vuonna 2011.

”Kulttuurirahaston myöntämä avustus merkitsee käytännössä sitä, että ensimmäistä kertaa SciFestin koko historian aikana voimme sanoa varmasti että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna”, Joensuun Tiedeseuran tiedottaja Pauliina Korhonen toteaa tyytyväisenä.

Apuraha mahdollistaa myös tapahtuman aiempaa pitkäjänteisemmän suunnittelun. Joensuun Tiedeseura tuleekin laajentamaan SciFestin toimintaa myös jokavuotisen tapahtuman ulkopuolelle.

”SciFest-työpajat voivat hyvin jatkua eri muodoissa koko kouluvuoden tai jopa useita vuosia, huipentuen aina keväällä järjestettävään isoon tapahtumaan joka kerää kaikki toimijat yhteen. Nyt tarvitaan vain ennakkoluulottomia kumppaneita koulumaailmasta, yliopistoista ja yrityksistä ideoimaan ja toteuttamaan täysin uudenlaista ja jännittävää tiedekasvatusta, josta voi hyvin tulla seuraava menestyksekäs suomalainen vientituote”, Joensuun Tiedeseuran puheenjohtaja ja Itä-Suomen yliopiston professori Erkki Sutinen hehkuttaa.

Tänä vuonna SciFest järjestetään 14.–17.4. Teemana on luonnon, yhteiskunnan ja kulttuurin monimuotoisuus.