Rysky Riiheläiselle ehdotetaan journalistipalkintoa

JOENSUUTurvallisuuspoliitiikkaa ruotivalla blogillaan ja aktiivisuudellaan aiheen parissa sosiaalisessa mediassa mainetta niittäneelle Janne ”Rysky” Riiheläiselle ehdotetaan Suurta journalistipalkintoa palkintoluokassa Vuoden journalistinen teko. Ilmeisesti ensimmäisenä asian otti esiin @STRATMIL-nimellä turvallisuuspolitiikka-aiheista tviittaava henkilö:

— STRATMIL (@STRATMIL) 8. joulukuuta 2013

Pian tukensa ilmaisi myös aktiiviupseeri James Mashiri, joka perustelee ehdotusta blogissaan seuraavasti.
”Janne on tehnyt turvallisuuskeskustelusta koko kansan asian ja vaikuttanyt myönteisesti kaikkiin lukijoihinsa. Hänen rauhallinen tyylinsä kirjoittaa ja kommentoida sekä hillitty tapa esittää mielipiteensä on luonut keskusteluilmapiirin, jossa viihtyvät ”tavallisen kansan” lisäksi myös päättäjät, vaikuttajat, toimittajat ja muut asiantuntijat.

Turvallisuuspolitiikka on myös opiskelijan asia, mutta Riiheläinen sai vakuutella Uljasta asiasta noin vuoden verran. Uljaan Joensuun popmuusikoden kanssa yhteistyössä järjestetty Uljas kysyy –tilaisuus syntyi Riiheläisen aloitteesta. Hän myös alusti ja juonsi tilaisuuden. Se oli merkittävä avaus itäasuomalaisessa turvallisuuskeskustelussa, joka on aiemmin lähinnä tukehtunut tärkeyteensä ja ummehtuneisuuteensa.
Keskustelu myös tallennettiin ja se on edelleen kuunneltavissa: Kuuntele UIjas kysyy -keskustelu turvallisuuspolitiikasta
”Janne on edustanut avointa, vuorovaikutteista, kuuntelevaa ja toisia kunnioittavaa keskustelulinjaa. Vuoden aikana blogi on noussut turpo-skenen kirkkaaksi kiintotähdeksi ja se on liikuttanut ja aktivoinut keskustelijoita laidasta laitaan”, Mashiri hehkuttelee.