Ruusujen ja raunioiden kaupunki lauantaina

Joensuun ylioppilasteatterin uutukainen Ruusujen ja raunioiden kaupunki saa ensi-iltansa Pakkahuoneella lauantaina 13. maaliskuuta. Se on tositapahtumiin perustuva, realistinen ja humoristinen kertomus elämisen viiltävästä kepeydestä.

Rakenteeltaan näytelmä on episodimainen odysseia ja sisältää lauluja sekä muita musiikillisia kohtauksia. Se on koostettu vapaan assosiaation keinoin näyttelijöiden tuottamista ideoista ja tarinoista, joista monet ovat tosipohjaisia. Episodeja yhteen kokoava juoni perustuu aitoihin elävän elämän kokemuksiin, joita käsitellään sekä huumorilla että haikeudella.

“Anton on 20-25 -vuotias lenkkarijarmo, muusikonplanttu, oman elämänsä sankari, ajelehtija ja seikkailija. Päämäärätön ”tartu hetkeen” -tyyppi ja yksinkertaisen onnellinen, mutta kuitenkin jollain tapaa hukassa. Ajautuu matkalle sattumalta. Naiset tuntevat vetoa Antoniin, mutta tämä ei syty kunnolla yhdellekään heistä. Onko menneisyydessä tapahtunut jotain, joka on rikkonut Antonin luottamuksen vastakkaiseen sukupuoleen”, näytelmän tiedotteessa kuvaillaan.