Runopuulaaki käynnistyy jälleen

KUOPIO Lavarunouden SM-kilpailu Runopuulaaki käynnistyy jälleen. Runopuulaakin 2015 ensimmäinen karsinta käydään 16. tammikuuta Kuopiossa ravintola Salacavalassa. Valtakunnallinen kilpailu järjestetään tänä vuonna 15. kertaa.

Puulaakissa käytetään kansainvälisiä Poetry slam -sääntöjä, joten runoilija esittää vain omia runojaan. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

”Runoja voi aina kirjoittaa pöytälaatikkoon, mutta Runopuulaki antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla ja jakaa omia juttuja elävän yleisön kanssa”, Puulaakin isä ja kirjailija Jouni Tossavainen kannustaa osallistumista harkitsevaa.

Kilpailuun voi osallistua ennakkoon tai paikan päällä puoli tuntia ennen kilpailua. Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään Kuopiossa lauantaina 23. toukokuuta. Runopuulaakin voittaja on lavarunouden Suomen mestari, ja hän edustaa Suomea Pariisin Bobignyssä järjestettävissä Poetry Slamin MM-kisoissa vuonna 2016.

Mikäli aluekarsinnat jäävät nyt väliin, voi halutessaan mittelöön tarttua vielä Kuopiossa finaalipäivän aattona järjestettävässä keräilyerässä.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja muista karsinnoista löytyy Runokukon-nettisivuilta.