Ronski & Exotic/The Ronski Gang – Oh My Boogie-Emi Years 1975-1978: Varhaistuotanto yksissä kansissa

The Ronski Gangin tehtyä upean paluun myös levytysten osalta The Elevens-pitkäsoitollaan on yhtyeen Emi-kauden tuotanto julkaistu nyt kokonaisuudessaan cd:nä. Se sisältää neljä pitkäsoittoa (Ronski & Exotic, Here We Come, The Rollicking Good Times ja Sold Out) sekä pitkäsoitoilla julkaisemattomat singleharvinaisuudet. Esikoisalbumi on hienoisesta haparoinnistaan huolimatta hulppeaa kuultavaa. Se sisältää runsaahkosti covereita, joista mainittakoon esikoissingle, muun muassa Sam Cooken originaalina ja Otis Reddingin coverina tutuksi tullut Shake, todella onnistunut näkemys 10 CC:n Rubber Bulletsista ja parit Fleetwood Mac-lainat, joista tunnetumpi, eli Man of the World on instrumentaaliversio. Oman tuotannon jalokivi levyllä on sen päättävä We Gotta Feel Good. Kakkoslevy Here We Come myi aikanaan yli 20 000 yksikköä. Sen parhaimmistoon lukeutuvat tanakat perusrockit Like A Whip, Maybe sekä singlenä julkaistu Oh My Boogie, joka on lainannut nimensä myös kokoelmalle.

Slovarimmasta osastosta erityisen hyvin toimii Whole World’s Going Crazy. Ronski & Exoticin viimeinen pitkäsoitto Rollicking Goodtimes lienee yhtyeen onnistunein. Rullaavan singlebiisin Julie Ann (jonka b-puolella julkaistu harvinaisuus A Little Smile on viimein saatavilla cd-formaatissa) lisäksi levyn huippuihin lukeutuvat ärhäkkä Livin’ and Lovin’, keskitempoisempi ja hittipotentiaalia omannut Get A Chance sekä kerrassaan mainiota revittelyä tarjoileva nimiraita. Exoticin vaihduttua Ronski Gangiksi kitaristiksi Kaj Lindströmin tilalle tuli Olavi Pekkola. Vuoden 1978 Sold Out oli The Ronski Gangin debyyttialbumi. Sen huippuhetkiin lukeutuvat singlebiisi Larry and Johnnyn lisäksi Rollin’, nimiraita Sold Out ja lähes klassikkotasoinen I Just Wanna Be Free. Coverosastolla albumi sisältää parikin poimintaa Stonesien ohjelmistosta.

The Ronski Gangin albumeista Run Don’t Walk sekä suurin klassikko Night Attack ovat jo aikaisemmin olleet saatavilla cd:nä, joten nyt cd-formaatissa julkaisuaan vaatii enää vuoden 1983 varsin onnistunut Rock N’ Roll. Sen parhaimmisto sisältyy toki Still Shakin’- The Ronski Gang Anthology-kokoelmatuplan ykköscd:lle, mutta silti. Oh My Boogie Emi Years 1975-1978:n julkaisu on laskettavissa pieneksi kulttuuriteoksi.