Rokumentti-seminaari antaa äänen turvapaikanhakijoille

JOENSUU – Sietämättömistä oloista Suomeen pakolaisena tuleva joutuu tänne tultuaan usein sivullisen ja ei-toivotun ulkopuolisen asemaan. Meille saa tulla -kampanjan kanssa yhdessä järjestettävä Rokumentti-seminaari ”Miksi olen täällä?” antaa kasvot ja äänen turvapaikanhakijoille elokuvateatterikeskus Tapiossa 18. marraskuuta kello 12.
Sseminaarissa turvapaikanhakijoina Suomeen tulleet kertovat sodan sietämättömyydestä, pakomatkan peloista ja Pohjois-Karjalaan päätymisestä. He kertovat myös, millaista on elää epävarmuudessa persoonattomissa ja usein syrjäisillä seuduilla sijaitsevissa laitoksissa odottamassa turvapaikkapäätöstä, joka saattaa viipyä kuukausia tai jopa vuosia.

”Suomalaiset eivät välttämättä tiedä, keitä nämä ihmiset ovat ja millaisista olosuhteista he tulevat, ja siksi liittävät heihin negatiivisia yleistyksiä. Kuuntelemalla heitä ymmärrämme paremmin”, Meille saa tulla -kampanjakoordinaattori Riitta Soikkonen toteaa.
Kaikille avoin, vapaaehtoisuuteen perustuva Meille saa tulla – kansalaisliike syntyi keväällä 2010 vastareaktiona rasistisille rikoksille ja muukalaisvihamielisyyden nousulle Joensuussa. Kampanjalla halutaan edistää kaikkien ihmisten yhdenvertaista kohtelua ja näyttää, että joensuulainen vieraanvaraisuus elää.

Lisätietoa:
Rokumentti
Meille saa tulla