Riemastuttava oodi erilaisuudelle

Teksti: Laura Väänänen
Kuvat: Twentieth Century Fox
P.T. Barnum (Hugh Jackman) herättää museonsa eloon.

P.T. Barnum (Hugh Jackman) on köyhä mies, jolla on suuria unelmia. Hän haluaa tarjota perheelleen jotain parempaa sekä näyttää maailmalle mihin kaikkeen hän pystyy. Pankista lainaamillaan rahoilla Barnum ostaa itselleen vanhan museotilan, mutta liput museoon eivät kuitenkaan käy kaupaksi toivotulla tavalla. Tyttärensä ehdotuksesta inspiroituneena Barnum päättää herättää näyttelynsä eloon tuomalla lavalle toinen toistaan erikoisempia esiintyjiä. Pian hänellä onkin kasassa mahtava show joka herättää kiinnostusta ulkomaita myöten, mutta kerää itselleen myös paljon vastustajia sekä kritiikkiä.

Tämän elokuvan parasta antia ovat ehdottomasti upeat musiikkikohtaukset. Niiden visuaalinen kauneus tarttuvien melodioiden sekä tarkkaan harjoiteltujen koreografioiden kera saa varmasti katsojan tanssijalan vipattamaan. Erittäin hienoa on, että perinteisiä musikaalisävelmiä on maustettu rockahtavilla rytmeillä ja sen vuoksi elokuvan musiikki jääkin helposti korvamadon lailla soimaan katsojan päähän.

Ohjaus: Michael Gracey. Käsikirjoitus: Jenny Bicks, Bill Condon. Rooleissa: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, Zendaya Coleman. Kesto: 1h 45min. Ensi-ilta: 8.12.2017.

Näyttävien musiikkikohtausten rinnalla kulkeva juoni jää hieman pintapuoleiseksi, eikä se tarjoa suuria yllätyksiä. Olisi ollut mielenkiintoista tietää enemmän Barnumin shown esiintyjien taustoista, sillä he kaikki ovat todella mielenkiintoisia hahmoja. Tämä toisaalta olisi saattanut tehdä juonesta liian monihaaraisen, sillä nytkin Phillipin (Zac Efron) ja Annen (Zendaya Coleman) romanssi tuntuu hieman päälleliimatulta.

Elokuvan roolitus on tehty todella hyvin, kaikki näyttelijät ovat herättäneet hahmonsa hienosti eloon. Zac Efron loistaa roolissaan nuorena näytelmäkirjailijana Phillip Carlylena, joka muiden mielipiteistä välittämättä ryhtyy Barnumin liikekumppaniksi. On hienoa nähdä Efronin palanneen musikaalien maailmaan monien vuosien jälkeen, hän on selvästi omassa elementissään ja sen tuloksena on todella hieno rooliruoritus. Myös Huge Jackmanin karisma valloittaa katsojan jo heti elokuvan ensimmäisistä minuuteista lähtien.

The Greatest Showman on hienosti toteutettu kaunis ja mukaansatempaava musikaalielokuva. Erittäin yllättäviä juonenkäänteitä se ei katsojalle tarjoa, mutta saa silti hymyn huulille ja välittää samalla todella tärkeää sanomaa: ihmisten erilaisuus on hieno asia, eikä sitä kuulu piilotella vaan juhlia!