Relentless: Dropout!

Monipuolistunut Relentless

Relentless laajentaa tyylitajuisesti skaalaansa vuoden 2010 It Falls Apartista. Burn The City Down avaa tuoreen pitkäsoiton Dropout! iskevällä rocklatauksellaan. Nimiraidaksi tulkittavissa oleva Dropouts yhdistää punkvaikutteet koukukkaaseen kertosäkeeseen.
I Can’t Settle rauhoittaa tunnelmaa aavistuksen esimerkillisen kitaroinnin kera. Rock in Bagdah edustaa selkeämmin Relentlessin vanhempaa perustaa ja siinä myös Sami Eskman kontrabassoineen pääsee kunnolla ääneen. Räjähtävä Trashbanks on eräs kokonaisuuden raivokkaimmista kappaleista. Rudy’s Nightshift on melodisempaa tuotantoa edustava, upeasti rullaava ja myös hittipotentiaalia omaava raita.

Rytmiikaltaan rikas ja musiikillisessa kokonaistoteutuksessaan siloitellumpi Living Along availee uusia ovia Relentlessin tuotannossa. (Not) Forever Young alkaa maukkaalla huuliharpulla ollen revittelevää kitarasooloaan lukuun ottamatta lähempänä countrya kuin Relentlessin keskeisimpiä musiikillisia osa-alueita.
I’m Gonna Be Strong kallistuu lähemmäksi skata, sisältää lisämausteenaan myös hieman koskettimia ja sen voinee tulkita kunnianosoituksena eräälle kaikkien aikojen keskeisimmistä rockyhtyeistä. I’m Heading Stray svengaa mainiosti upealla kertosäkeellä kuorrutettuna. 40 Volt Crucifix pistää todella ison vaihteen päälle ja sen riffittelyssä on kuultavissa jopa hienoisia heavyvaikutteita. Won’t admid I Was Wrong on sopiva iskusävelmä päättämään albumin.

Relentless on työstänyt varsin laadukkaan, monipuolisen ja runsasta kuuntelua kestävän albumikokonaisuuden. Keikkakontekstissa tuoreet kappaleet saanevat vielä aivan uusia ulottuvuuksia. Menestystä levylle ja runsaasti merkintöjä keikkakalenteriin toivotaan.