Rehtoreista Applen mainosmiehiä?

Yliopiston johtoryhmän voi nykyään bongata sormeilemassa kosketusnäyttöjä nuorekkaan dynaamisesti. Johtoryhmästä ainakin molempien rehtorien sähköposteissa on myös allekirjoituksessa kerrottu, että viesti on lähetetty iPadista. Tällainen laitemarkkinointi kummastuttaa akateemisen instituution johtajien viesteissä.
”Kyllä tuo allekirjoitus on vain joku vakioasetus, jota kaikessa kiireessä en ole ehtinyt muuttaa. Tietoinen valinta se ei ole. Hyvä kun kiinnitit huomiota asiaan. Itse suhtaudun näihin laite- ja järjestelmäasioihin pragmaattisesti mihinkään koulukuntaan kuulumatta, mutta kaikkea laitemarkkinointia tai monopolien tukea karsastan toki syvästi”, rehtori Perttu Vartiainen vastaa sähköpostiviestissä, josta iPadin käytöstä kertova allekirjoitus on nyt kadonnut.

Johtoryhmän käyttöön hankittiin Applen iPadit, osana paperittomiin kokouksiin siirtymisen tavoitetta. Yliopiston muu konekalusto on Microsoftin ohjelmistoihin nojaavaa. Yliopiston henkilökunnan työkoneista löytyy muutama Applen kone, mutta Applen ohjelmistojen päivittäminen on ilmeisesti ollut yliopistolla äärimmäisen hankalaa. Vartiainen toteaa, että Tietotekniikkakeskuksen nykyinen parempi Apple-tuki mahdollisti hankinnan.
”Työkoneena tätä ei voi käyttää, joten kyllä Microsoft on myös käytössä. Reissussa tämä on kyllä kätevä sähköpostia selatessa”, akateeminen rehtori Kalervo Väänänen kertoo.