Redrama välivaiheessa

Suomalaisen rapin vanha tekijä Redrama piipahti keikalla Kuopiossa Puikkarissa. Redrama eli Lasse Mellberg on tehnyt musiikkia vuodesta 2001 lähtien, julkaissut kolme albumia ja kolme EP:tä, kaksi niistä ruotsiksi. Viimeisin täyspitkä levy on vuodelta 2009, The Getaway. Vuoden 2001 englanninkielisen rapin Suomenmestari on viimeisen parin vuoden aikana liukunut rapin puolelta dance-popiin, vaikka räppää vielä esimerkiksi GG Caravan-kokoonpanossa ja muiden artistien kappaleilla vieraillessaan.

Maanläheinen, vaatimaton ja arka – tätä saattoi odottaa Redramasta median välittämän mielikuvan perusteella. Todellisuus yllätti, kun lavan otti omakseen hieman väsähtäneen oloinen artisti. Keikka tuntui alusta lähtien tasapaksulta rutiinivedolta, vaikka räppäys oli vakuuttavaa. Redrama esitti parhaimmistoa koko uransa varrelta, sopivana sekoituksena vanhempaa ja uudempaa rapia sekä tuoretta dance-poppia. Tunnetuimmat kappaleet kuten Street Music, Rise, Sail On ja encorena vedetty uusin single Kickstart toimivat hyvin yleisölle, joista osa oli todennäköisesti tullut katsomaan illan toista esiintyjää, yökerhohiteistä tuttua Lord Estiä.
Suuri pettymys oli se, että viimeisimmältä albumilta ei kuultu kuin kaksi kappaletta, esimerkiksi levyn kärkeen kuuluva Getaway -nimikkoraita jäi kappalelistan ulkopuolelle. Koko keikan pelastuksena Redraman rapin kulta-aikojen fanin näkökulmasta voi mainita sen hetken, kun hän tarttui kitaraan ja esitti Music-kappaleen herkkänä akustisena versiona.

Keikkapaikkana Puikkari on rap-taustaiselle esiintyjälle erikoinen valinta. Yökerho sopii mainiosti dance-popille, ja parhaiten Redrama kohtasi yleisönsä discohittien aikana. Rap-keikkojen yleensä tiivistä katsojakokemusta latisti hulppea tila, jota dramatisoi entisestään vähäinen yleisömäärä.
Toisinaan kantaaottaviakin aiheita käsitelleen rapin vaihtaminen sisällöltään neutraalin dance-popiin tuntuu takinkäännöltä, minkä vuoksi keikka oli kokonaisuudessaan hieman hajanainen vaikka tunnelmaltaan viihtyisä.

Redrama Puikkarissa 26.10.2012.