Rammstein: Videos 1995-2012

Musiikkivideoita ja muisteluita

Saksalaisen metalliyhtyeen dvd-kokoelma Rammstein: Videos 1995-2012 sisältää nimensä mukaisesti kaikki yhtyeen musiikkivideot. Rammsteinin videot ovat visuaalisesti synkkiä eikä pyrotekniikassa säästellä. Musiikkivideoissa on usein tarina ja videoista löytyy myös viittauksia tunnettuihin tarinoihin tai yhtyeen entiseen tuotantoon. Synkissä musiikkivideoissa on myös mukana huumoria, kun eräässä videossa bändin jäsenet soittavat erittäin lihavassa kunnossa ja toisessa videossa muurahaisetkin rokkaa Rammsteinin tahtiin.

Musiikkivideoiden lisäksi dvd-kokoelma sisältää making of -videoita, joissa päästään näkemään ja kuulemaan kuinka videot, biisit ja albumit ovat syntyneet. Making of -osuudet ovatkin parasta antia dvd-kokoelmalla. Haastattelujen sisältö on lähinnä saksaksi mutta saksankieltä taitamattoman onneksi dvd:ltä löytyy tekstitys englanniksi. Suomenkielistä tekstitystä dvd:ltä ei valitettavasti löydy.

Kokoelma sisältää kolme dvd:tä, joten katsottavaa riittää. Rammstein: Videos 1995-2012 on kokonaisuudessaan hyvä läpileikkaus yhtyeen tuotantoon ja uraan. Dvd-kokoelma on jokaisen Rammstein-fanin ehdoton hankinta.