Puheenjohtajan luottamuksesta äänestetään myös Joensuussa

Luottamus Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaan Markus Kytölään punnitaan edustajistossa. Luottamuskysymyksen on allekirjoittanut kymmenen edaattoria.

”Markus Kytölän kuuluminen ”Autetaan somali-ystävämme takaisin kotiin” –Facebook-ryhmään on aiheuttanut mielipahaa ja loukannut monia ylioppilaskuntamme jäseniä. Liittyminen rasistiseen ryhmään on heikentänyt luottamusta hallituksen puheenjohtajaan, mutta myös koko ylioppilaskuntaan ja sen edustamiin arvoihin”, luottamuskysymyksessä todetaan.

Ylioppilaskunta on kansainvälisen jaoston toiminnan ja tasa-arvosuunnitelman kautta sitoutunut vastustamaan rasismia. Lisäksi ylioppilaskunta on liittynyt syrjinnän vastaiseen kampanjaan. Luottamuskysymyksen allekirjoittajat kokevat, että Kytölän toiminta on ristiriidassa ylioppilaskunnan linjausten kanssa.

”Ylioppilaskunnan maine on kärsinyt asiasta nousseen valtakunnallisen erittäin negatiivisen julkisuuden takia. Tapahtuma on varmasti vaikuttanut yhteistyöhön muiden ylioppilaskuntien, yliopiston ja yritysten kanssa. Ylioppilaskunnalla ei ole varaa tämänkaltaisiin virheisiin enää jatkossa”, allekirjoittajat arvioivat.