Protestivaellus Savonlinnasta Helsinkiin käynnistyi

SAVONLINNA – Savonlinna de Compostela -pyhiinvaellus käynnistyi 25. toukokuuta aamulla mahtavissa merkeissä, kun kampuksen lakkauttamisaikeita vastaan protestoivat kävelijät Mikko Puhakka, Karo Hakkarainen ja Ville Laari lähtivät matkaan satapäisen saattojoukon kannustaessa.
”Matkaan lähettämässä oli opettajia ja oppilaita läheisestä normaalikoulusta ja opiskelijoita ja henkillökuntaa kampukselta. Hyvä lähtö meillä oli. Pari opiskelukaveria käveli mukanamme 15 kilometriä”, puhelimitse lyhyeltä tauolta tavoitettu Hakkarainen kertoo.
”Nyt on kävelty noin 26 kilometriä ja toinen samanmoinen matka pitäisi tänään vielä jaksaa. Yöpaikka on Juvalla, joten sinne pitäisi päästä”, hän jatkaa.

Tavoitteena on saada nukuttua kunnon yöunet ja päästä ehkä suihkuunkin Juvalla, että kävely sujuu seuraavinakin päivinä.
”Vähän tuntuu jo jalkapohjissa ja jaloissa tämä kävely. Joitakin laastareita on laitettu ennakoivasti”, Hakkarainen sanoo.
”Nyt näyttää sadepilviä kertyvän edessäpäin. Joten sadetta joudutaan ehkä pitämään jossain. Aika myöhään saattaa mennä se Juvalle pääseminen.”
Itä-Suomen yliopiston filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto päättää tänään kokouksessaan lausuntoluonnoksesta, jossa ehdotetaan opettajankoulutuksen keskittämistä Joensuun kampukselle. Yliopiston johto tekee päätöksensä kampusrakenteesta osittain tiedekuntien antamien lausuntojen pohjalta.