Politiikka marssi Carelialle ja tarjosi kahvia

JOENSUU – Politiikka marssi Joensuun kampukselle sisään vähäväkisenä, mutta innokkaana. Carelian aulassa tarjoiltiin kahvia, sillä niin saa nyt taas tehdä. Lisäksi luovutettiin kannanotto poliittisten toimijoiden oikeuksista yliopiston viestintäjohtaja Eero Tuomistolle. Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat oikeuksia toimia yliopiston tiloissa ilman kohtuuttomina pitämiään tilavuokria. Tilaisuus sujui hyvässä sovussa ja lisää päätöksiä asian suhteen on luvassa 26. syyskuuta.

”Yliopiston tilapalvelut ovat ilmoittaneet perivänsä poliittisilta järjestöiltä tilojensa käytöstä 40e/tunti + 23% alv. Tämä asettaa yliopiston alueella toimivat järjestöt eriarvoiseen asemaan, sillä ei-poliittiset järjestöt saavat käyttää yliopiston tiloja edelleen ilmaiseksi. Poliittiset järjestöt vaativat itselleen samoja oikeuksia, kuin jo esimerkiksi ainejärjestöillä on”, vaaditaan kannanotossa, jonka ovat allekirjoittaneet Joensuun Opiskelevat Porvarit, Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset, Joensuun Sos.dem. Opiskelijat, Puolueettomat, Joensuun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat sekä Joensuun Vihreä Vasemmisto.

Kannanotossa kritisoidaan myös kahvitarjoilukieltoa, joka on kuitenkin jo ehditty kumota Joensuun kampuksella. Joensuun Vihreän Vasemmiston puheenjohtaja Juha-Pekka Reijonen joutuikin päivittämään puhettaan lennossa, kun tilanne oli jo ehtinyt muuttua siitä, kun hän sen kaksi päivää sitten oli kirjoittanut.
”Joensuun kampuksella kahvitarjoilu on nykyään sallittua, eli Joensuussa Amican kanssa ei ole ongelmia”, hän toteaa.