Pisarat menee Kerubiin

JOENSUU – Hyviä kritiikkejä niittäneen Joensuun ylioppilasteatterin Pisarat X -lyhytnäytelmäkokonaisuuden näytöksissä viedään viimeisiä, mutta juhlavuoden kunniaksi kaksi viimeistä esitystä nähdään Kerubin Kellarissa.
”Esitykset ovat merkittävä yhteistyön aloitus ylioppilasteatterin ja Kerubin välillä. Aiemmin Joensuun ylioppilasteatteri on esittänyt Kerubin Kellarissa improvisaatioesityksiä kuukausittain, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun lavalla nähdään kirjoitettu ja ohjattu useamman näyttelijän kokoillan näytelmä”, ylioppilasteatterista kerrotaan.
Teatteriareenana Kerubi on jo testattu ja toimivaksi koettu. Viime vuonna Kerubin salissa esitettiin Poiketa ry:n spektaakkeli Ura.

”Pisaroiden seitsemän lyhytnäytelmää tutkivat ihmisarvoa ja valtaa – kukin omalla tavallaan. Lavalla nähdään muun mnuassa onneton koti, masentunut hissi, tavallinen tarina parisuhteesta ja vallankahvassa riippuvat oikeuden puolesta taistelevat poliisit”, tekijät kuvailevat.
Esitys on ikärajaton, mutta joitakin kohtauksia ei välttämättä herkimmille uskalla suositella. Kerubissa Pisarat nähdään 26. ja 27. helmikuuta kello 19.

Uljaan arvio Pisaroista: Vakavampi, kypsempi ja koskettavampi