Pihka ja Myrsky innokkaana kisaan euroviisupaikasta

JOENSUU – ”Valmistaudumme Wieniä varten. Henna kasvattaa jo partaa!” Pihka ja myrsky-yhtyeen solisti ja lauluntekijä Lasse Turunen veistelee yleisölle setin väliin viitaten mitä ilmeisimmin viime vuoden viisuvoittajan, itävaltalaisen drag-artisti Conchita Wurstin voittokulkuun.
Yleisöä kokoontui torstaina 4.2 Joensuuhun Ravintola Kerubin saliin kuulemaan nuorekkaan joensuulaisyhtyeen ilmaiskonserttia. Meininki myös takasalongissa on luottavainen.
”Eri jännää. Olemme kuitenkin pystyneet valmistautumaan pitkän aikaa. Tämä keikka on hyvä tsemppaus telkkarihommaa varten”, Turunen tokaisee rentona.

Yhtye valmistautuu kovaa kyytiä lauantaina 7. helmikuuta pidettävään Uuden Musiikin Kilpailuun. Esityskappaleen nimi on ”Sydän ei nuku”. Kilpailussa esiintyy yhteensä kuusi yhtyettä, joista kolme finalistia kilpailee Suomen euroviisupaikasta Itävallassa.
Yhtyeen musiikki on, Turusta siteeraten, orgaanista poppia. Meno Kerubilla on raikkaan välitöntä ja täynnä nuorekasta hyvän mielen energiaa.
Tuleva koitos on läsnä joka hetki, mutta yhtye odottaa kilpailua hyvillä mielin, sillä kilpailu tarjoaa mieluisaa näkyvyyttä joensuulaispoppoolle.
”Lordista lähtien se on ollut uskottavampi kilpailu. Tykkäsin siitä jo aikaisemmin, mutta se oli täynnä höpsönhöpsöä asiaa. Mutta sanoma on nyt suvaitsevaisempi, sellainen sateenkaarimeininki. Lordin menestys aikoinaan toi kilpailuun myös lisää rock-uskottavuutta”, Turunen viivaa.
Myös Henna Helasvuo on samoilla linjoilla.
”Juuri Lordin jälkeen koko Suomen kansa on antanut tukea kilpailulle, ja se on jotenkin paljon houkuttelevampi ja helpompi kilpailu lähteä mukaan.”

Yhtye on tekemässä myös uutta levyä, joka julkaistaan näillä näkymin tulevana syksynä. Muutoin tulevaisuus on vielä avoin.
”Teemme varmaankin kevään aikana pari sinkkua ja katsomme, mitä tapahtuu.”
Kaikki yhtyeet tarvitsevat julkisuutta. Oma aktiivisuus on kaikki kaikessa.
”Ainakaan ei pidä olla laiska ottamaan yhteyttä ihmisiin. Yritämme päivittäin kertoa somessa ihmisille, mitä teemme ja missä mennään. Se tuntuu olevan tosi tärkeää ihmisille”, Turunen korostaa.

Uuden Musiikin Kilpailu lähetetään Yle TV2:lla lauantaina 7.2 klo. 21 alkaen.