Pettymykset ja vaatimukset kirjataan tänään

JOENSUU – Useat Joensuun kampuksen ainejärjestöt järjestävät mielenilmauksen tänään kello 14 alkaen, jossa osallistujat kirjaavat omat pettymyksensä ja vaatimuksensa suuriin kääröihin, jotka järjestävien ainejärjestöjen puheenjohtajat myöhemmin luovuttavat Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiaiselle. Tapahtumapaikkana on Aurora-rakennuksen ja Länsikadun välinen aukea. Osallistujia toivotaan myös tuomaan mukanaan omat kynttilät, jotta tapahtuman lopussa voidaan sytyttää valomeri näkyväksi vaatimukseksi yliopistolle.
”Pettymys ja epätietoisuus on vallannut Itä-Suomen yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan. Päätöksenteko on epädemokraattista eikä tieto kulje. Vapaata sivuaineoikeutta rajoitetaan ja pää- ja sivuaineita leikataan ajattelemattomasti. Rahoitusongelmat ovat johtaneet luentokurssien karsimiseen ja maksullinen opiskelu väijyy nurkan takana”, järjestäjät toteavat ja kysyvät:
”Haluatko olla mukana pelastamassa Itä-Suomen yliopistoa ja vaatimassa ratkaisua näihin ongelmiin?”

Ainejärjestöistä mukana ovat Varnitsa ry, Iskra ry, Praxis ry, Echo ry, Loikka ry, Fides Ostiensis ry, Mikrovillus ry, Täky ry, Pistis ry, Lingtwisti ry, Nefa-Joensuu ry, Ablaut ry jaLätta linjen ry