Petra: Rakas kaupunki

Tiktakin hajoamisen jälkeen solisti Petra Maurian, joka tosin käyttää taiteilijanimenä pelkkää etunimeään, soolouran käynnistyminen oli vain ajan kysymys. Debyyttialbuminsa tuottajana esittäytyy rautainen ammattilainen Jussi Jaakonaho, taustabändin muodostavat Kelly Ketonen, Jape Karjalainen sekä Mikko Virta ja myös biisintekijät edustavat maamme ykköskastia. Petra itse on taidokas ja voimakasääninen solisti, joten kaikkien osatekijöiden pitäisi olla kunnossa.

Debyyttisingle Kuka mä oon sekä Janne Joutsenniemen säveltämä nimikkobiisi Rakas kaupunki rokkaavat yllättävänkin tuhdisti. Entisenlaista popraikkautta muistuttaa eniten raita Valtameri, mutta hieman yllättäen parhaiten levyllä toimii kuitenkin slovariosasto, jota edustavat Kaikki muut sekä Petran täysin yksin tekstittämä Katuvalot. Artisti on toki ollut mukana kaikkien debyyttilevynsä kappaleiden sanoitustyössä.

Petran debyytin ongelma on se, että sitä vertaa vääjäämättömästi hänen emoyhtyeensä tekemisiin. Keikkatilanteessa on mielenkiintoista seurata, muodostuuko setti pelkästään esikoissoolon biiseistä, vai onko mukana myös jokunen Fakta Beat-keikoilta tutuksi tullut laina. Petran sooloura on saanut kelpo startin, mutta ilmeisiä hittibiisejä esikoiseltaan on vaikea kaivaa.