Pervo ihmisjänis himomurhaa Cinemaressa

"It’s after YOUR pussy!", kuuluu suomalaisen uutuusleffa Bunny the Killer Thingin mainoslause. Leffa saa Suomen ensi-iltansa Cinemaressa.

Hirviöjäniksellä on valtava penis ja se jahtaa kaikkea vaginaa muistuttavaa. Kansainvälisiä elokuvafestareita ja trailerillaan Youtube-kansaa hämmentänyt suomalaiskuriositeetti Bunny the Killer Thing saa Suomen ensi-iltansa 6. marraskuuta Cinemaressa.
”Elokuvassa mökkeilemään lähtevillä nuorilla on hikiset oltavat, koska heitä alkaa terrorisoida Bunny the Killer Thing, puoliksi mies, puoliksi jänis, joka jahtaa kaikkea, mikä muistuttaa naisen sukupuolielintä. Luvassa on varmasti vähintäänkin mielenkiintoinen elokuvakokemus”, Jarkko Kuittinen Pohjois-Karjalan alueellisesta elokuvayhdistyksestä kuvailee elokuvaa ja lisää, että Cinemaren muukin leffatarjonta on tavallista enemmän kieli poskessa valikoitu.

Tiedotteessa tarjontaa kuvaillaan:

”The Sand -elokuvan peruskonsepti on nerokas: rantahiekka tappaa. Luvassa on timanttinen viihde-elokuva, joka jatkaa ansiokkaasti teinikauhun perinnettä. Emelie puolestaan on elokuva, joka tulee tekemään lukemattomista lapsenvahdeista työttömiä. Michael Thelinin esikoiselokuva on kaikessa häiriintyneisyydessään niin taidokas, että sille on helppo myöntää jo nyt vuoden kuumottavimman elokuvan titteli. The Martyrs on amerikkalainen uusintaversio Pascal Laugierin vuonna 2008 ohjaamasta samannimisestä elokuvasta, joka oli ranskalaisen kauhun uuden aallon pahamaineisin tapaus. Uusintaversiossa ohjaajan tarkoitus oli käydä läpi kaikki alkuperäisen elokuvan kauheudet, mutta tuoda tarinaan hitunen toivoa ”ettei katsojan tarvitse ampua itseään elokuvan jälkeen”. Yön päättää uusi-seelantilainen naurujuhla ja lajityyppicocktail Deathgasm, joka sekoittaa kekseliäästi huumorin ja hurmeen, ja irvailee siinä sivussa hevimusiikin nostattamalle satanismihysterialle.

Yön klassikkoelokuvat tarjoavat hämärää eurokauhua ja amerikkalaisen kauhukomedian parhaimmistoa. Italialainen harvinaisuus The Devil’s Wedding Night (1973) tuo kankaalle utuista linnahiippailua, verikylpyjä ja lesbovampyyreita. Ensimmäisessä Cinemaressa vuonna 2005 näytetty, löyhästi H.P. Lovecraftin novelliin perustuva Re-Animator kuuluu kauhukomedian ehdottomiin klassikoihin. Re-Animatorin tuottaneen Brian Yuznan esikoisohjaus Society puolestaan on kursailemattoman härski kauhusatiiri, joka on myös saavuttanut klassikkostatuksen.”

Himomurhaavan jäniksen tasolle ei muu ohjelmisto ehkä yllä, mutta erittäin sekopäinen kattaus Cinemarella on tänä vuonna tarjota. Cinemaren järjestää Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys yhteistyössä Savon Kinot Oy:n sekä Night Visions ja Iiiik!!- festivaalien kanssa. Tapahtumaa alkaa kello 22 ja kestää pitkälle aamuun. Ikäraja on K18.

Lisätietoa: Cinemare 2015

Pasi Huttunen