Perussuomalaiset vastustavat ISYY:n Setan kannatusjäsenyyttä

Teksti: Jarkko Kumpulainen
Kuvat: Niina Turunen
ISYY:n Perussuomalaisten edustajistoryhmään kuuluvat Marko Koskelo ja Jarno Lähteenmäki.

Pohjois-Karjalan perussuomalaiset Nuoret vastustavat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan liittymistä Setan jäseneksi. Perussuomalaisten kanta on vastine viime viikolla tehtyyn aloitteeseen, jossa ISYY:n edustajistoa patistellaan tekemään kannatusjäsenyydestä puoltava päätös kokouksessaan 9. joulukuuta.

Pohjois-Karjalan perussuomalaiset nuoret kokevat seksuaalisen tasavertaisuuden ajamisen olevan poliittista toimintaa, jonka takia ISYY olisi estynyt sitoutumasta järjestöön.

”ISYY:n, johon opiskelijan on pakko kuulua ja maksaa jäsenmaksu, ei tulisi osallistua selkeästi poliittisesti latautuneita arvoja kannattavan yliopiston ulkopuolisen ideologisen organisaation tukemiseen. Se ei ole edunvalvontaa tai kuulu ISYY:n tehtäviin”, tiedotteessa todetaan.

Perussuomalaiset huomioivat, että opiskelun ja seksuaalisen suuntautumisen välillä ei ole yhteyttä.

”Lisäksi seksuaalisella suuntautumisella tai valtaväestöstä poikkeavalla sukupuolisuudella ei ole suoraa vaikutusta opiskeluun ja yliopisto noudattaa tasa-arvolakeja, joten mitään perustetta SETA:n ajamaan positiiviseen syrjintään ei ole”, tiedotteessa sanotaan.

Perussuomalaisten kanta edustanee vähemmistöä ensi perjantain kokouksessa, sillä ISYY:n kannatusjäsenyyttä ajavan aloitteen takana ovat edustajistoryhmistä Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto, Opiskelijan ISYY, Oikeat, Vihreä lista, Demariopiskelijat, Keskeiset, Tombolo ja Puolueettomat. Esityksessä eivät ole Perussuomalaisten lisäksi mukana DeeKu, Fortis ja Kylterit.

Seksuaalinen tasavertaisuus ry on on vuonna 1974 perustettu suomalainen ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on yhteiskunnallinen tasavertaisuus riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Setan kannatusjäseninä on tällä hetkellä 23 järjestöä.

Setan kannatusjäsenyys oli ISYY:n edustajistossa ajankohtainen viimeksi maaliskuussa 2011, mutta tuolloin päätös jätettiin pöydälle.