Perinnetietoista hardrockia livenä

Teksti: Pertti Pulkkanen
Los Bastardos Finlandeses: Live in Zyldavia. 100 % Record Company.

Kokoonpanonsa osalta kotimaassa eräänlaisesta superyhtyeestä käyvä Los Bastardos Finlandeses on työstänyt perinnetietoista rockiaan tinkimättömällä tyylillään ja asenteellaan jo tusinan vuoden ajan. Yhtye on ollut levytystensä osalta suorastaan kiitettävän ahkera ja sen tuorein albumijulkaisu on Zyldavia Klow -areenalla taltioitu ja 13 kappaleesta koostuva konserttiltaltiointi.

Kappalevalintojensa osalta kyseessä on liki pitäen yhtyeen tähänastisen tuotannon best of -kokoelma. Vaikka kyseessä on livelevy, on yleisön äänet kappaleiden välillä minimoitu lähes täysin. Settin sisältyvät esimerkiksi sellaiset riemastuttavat rypistykset kuin Happy on the Run, No Diamonds to Heaven, Red Eye Station, Motor Rock Meltdown sekä House Full of Hooligans. My Name is El Muerten kaltaiset kappaleet osoittavat yhtyeen olevan vaivattomasti kotonaan myös melodisemman tuotannon parissa. Solisti/basisti Bryn Jonesista, kitaristeista Ben Granfelt ja Olli Kykkänen ja rumpali Teijo ”Twist Twist” Erkinharjusta muodostuva kvartetti on hitsautunut todella tiukasti yhteen soittavaksi yhtyeeksi ja myös sen työstämä kappalemateriaali on valitussa tyylisuunnassa suurimmaksi osaksi varsin onnistunutta ja myös innostavaa.

Keskeisimmiksi esikuvayhtyeiksi Los Bastardoille lienevät muodostuneet Thin Lizzy ja Motörhead, ensin mainittu erityisesti maittavan tuplakitaroinnin ja jälkimmäinen Jonesin laulutyylin osalta. Saamme olla ylpeitä Los Bastardojen kaltaisesta, rasvatun koneen veroisesti rullaavasta rockyhtyeestä. Live in Zyldavia on mainio välitilinpäätös Los Bastardojen tähänastisista saavutuksista yhtyeen seuraavaa täyspitkää studioalbumia odotellessa.