Paul Rodgers: The Royal Sessions

Tyylikäs tribuutti juurille

Britannian sielukkaimpiin solisteihin lukeutuva, ensisijaisesti yhtyeistä Free ja Bad Company tutuksi tullut Paul Rodgers on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa. Hän on versioinut levyllisen legendaarisia soul- ja blueskappaleita Memphisin Royal Studioilla originaalien sessiomuusikoiden kanssa. Tämän ansiosta myös soittopuoli albumilla toimii moitteettomasti.
Coveroitavakseen Rodgers on valinnut todellisia nuoruuden suosikkejaan. Sam & Daven I Thank You käynnistää kattauksen iskevän sielukkaasti. Bluessävyjä on tarjolla seuraavaksi Albert Kingin Down Don’t Bother Men version myötä. Näkemys Ann Peeblesin suurimmasta hitistä I Can’t Stand the Rain ei jostakin syystä lukeudu levyn onnistuneimpiin. Otis Reddingin repertuaarista versioitavaksi on päätynyt kaikkein runsaimmin tuotantoa.

Balladit I’ve been Loving You Too Long, That’s How Strong My Love Is sekä I’ve got Dreams to Remember versioituvat odotuksenmukaisella sielukkuudella ja myös harvinaisempaa materiaaliin kuuluva Any Ole Way toimii moitteettomasti. Harvemmin kuultuun herkkuun lukeutuu myös Smokey Robinson & The Miraclesin It’s Growing. Bluesosastosta Albert Kingin legendaarinen Born Under A Bad Sign kuului jo brittiläisen bluesrockin aatelia edustavan Freen keikkaohjelmistoon aivan 60-luvun lopussa. Herrojen Burt Bacharach ja Hal David käsialaa oleva ja Dionne Warwickin näkemyksenä tunnetuimmaksi tullut Walk on By saa osakseen uudenlaista ja kiehtovaa sovituksellista ilmettä. Myös naistaustakööri värittää kappaletta mainiosti.

Rodgers on edelleen sen luokan solisti ja myös muusikot uutukaisella sellaista tasoa, että The Royal Sessionsia olisi vallan hyvin voinut laajentaa vielä muutamalla kappaleella. Albumin spesiaaliversiolla näin on tehtykin. Sen ylimääräisiin lukeutuvat muun muassa tiukka versio Sam Cooken vauhtipalasta Shake sekä puhaltimilla rikastettu näkemys Freen debyyttialbumi Tons of Sobsin tiukimpiin rytistyksiin kuuluvasta Walk in My Shadowsta. Pitkän linjan diggarille The Royal Sessions on varsin tervetullut levyjulkaisu.