Pakolaisia Syyriasta Joensuuhun ja Kuopioon – Savonlinna ei vastaanota

ITÄ-SUOMI – Syyrialaisia pakolaisia saapuu pian Kuopioon ja Joensuuhun. Itä-Suomen yliopiston kampuskaupungeista Savonlinna ei vastaanota kiintiöpakolaisia Syyriasta. Kaupungeista Joensuu panostaa myös näkyvästi asiasta tiedottamiseen.

Joensuuhun saapuu seuraavan kolmen vuoden aikana yhteensä 90 kiintiöpakolaista Syyriasta. Tänä vuonna pakolaisia vastaanotetaan noin 30 ja ensimmäiset saapuvat elokuussa. Joensuun kaupunki järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden kaupunkilaisille pääkirjaston Muikku-salissa 21. elokuuta kello 18. Tilaisuus myös luvataan twiitata suorana kaupungin Twitter-tilillä @joensuu_fi.

Kuopioon pakolaisia saapuu syyskuun alkupuolella 30 ja myöhemmin on saapumassa lisää. Vuoden loppuun mennessä arvellaan pakolaisia saapuvan noin 40. Kaikkiaan Kuopio on päättänyt vastaanottaa 80 kiintiöpakolaista Syyriasta.

Savonlinnan perusturvalautakunta esitti kaupunginhallitukselle 20 pakolaisen vastaanottamista, mutta kaupunginhallitus torppasi suunnitelman kaupunginjohtaja Janne Laineen esityksen mukaisesti. Päätöstä hän perusteli sillä, että kaupunki ei ole varannut määrärahoja pakolaisten vastaanottamiseen.

Suomi on päättänyt vastaanottaa vuonna 2014 1050 kiintiöpakolaista, joista 500 Syyriasta.