Opiskelijoille torjuntavoitto, vanhemmille voitto

Kamppailussa opiskelijaetuuksien säilyttämiseksi Joensuun busseissa saatiin torjuntavoitto, kun tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 19.5, että opiskelijalippujen tukemista jatketaan edelleen.

Hinta kuitenkin nousee tuntuvasti, sillä nykyisellään opiskelijan 40 matkan lipun on saanut 45 tai 55 euron hintaan vyöhykkeestä riippuen. 1.7.2009 alkaen lippujen hinnat nousevat kymmenellä eurolla.

Saattajien ja lastenvaunujen kanssa kulkevien kannalta teknisen lautakunnan päätös on selkeä voitto. Bussit säilyvät heille edelleen maksuttomina.

Päätöksen saamiseksi jouduttiin äänestämään kaksi kertaa. Martti Rutanen (sd.) halusi kaupungin lisäävän omaa maksuosuuttaan ja asiakashintojen pysyvän ennallaan. Timo Puustisen (kesk.) esitys, jossa kaupungin rahoitusosuutta ei nosteta voitti.

Toisessa äänestyksessä virkamiesesitystä ei kannattanut kukaan. Teknisen johtajan esityksessä lastenvaunullisten ja saattajien maksuttomat matkat olisi lopetettu ja opiskelijalippujen tukemisesta luovuttu. Päätökseksi tuli Puustisen esittämä malli.

Martti Rutanen, Seija Kärnä (sd.) ja Siv Jouhkimo (sd.) jättivät eriävän mielipiteen.

Aiemmin Uljaassa:
Opiskelijan bussimatkailu voi tyssätä