Opiskelijat houkuttelemaan uusia opiskelijoita

UEF – Opiskelijat valjastetaan Itä-Suomen yliopistossa entistä tehokkaammin markkinoinnin tueksi. Yliopiston hallinnossa on nyt ymmärretty, kenellä on parhaiten tietoa opiskelijan elämästä ja siitä, millaista Itä-Suomen yliopistossa on opiskella. Hiljattain valitut opiskelijalähettiläät esittelevät yliopistoa erilaisissa tapahtumissa ja kouluvierailuilla sekä kertovat opiskelijan elämästä sosiaalisessa mediassa sekä blogissa.
”Olen ihastunut kovasti lääketieteen opintoihin ja halusin levittää ilosanomaa”, yksi opiskelijalähettiläistä, Uljaseenkin säännöllisesti kirjoittava ja kuvaava lääketieteen toisen vuoden opiskelija Maiju Pohjolainen kertoo.
”Odotan kovasti uusien ihmisten tapaamista messuilla ja kouluvierailuilla. Vähän jännittää, miten selviän kaikista haastavista kysymyksistä esimerkiksi lääkiksen valintakoetta koskien”, hän jatkaa.

UEF-lähettiläät saavat tulikasteensa Abipäivillä 11. marraskuuta Kuopiossa ja 15. marraskuuta Joensuussa. Joulukuussa lähettiläät reissaavat Studia-messuille Helsinkiin markkinoimaan yliopistoa. Lähettiläät koulutetaan tehtävään.
”UEF-lähettiläskonseptin tarkoituksena on antaa nuorekkaat kasvot koulutusmarkkinoinnille ja lisätä koulutuksiemme näkyvyyttä eri foorumeilla. Ammattimaisemman toiminnan ja neuvonnan kautta sekä hakijat että yliopisto saavat lisähyötyä”, toimintaa koordinoiva rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen opinto- ja opetuspalveluista kuvailee.

UEF-lähettiläät tiedekunnittain

Filosofinen tiedekunta
Maarit Hotanen, suomen kieli ja kirjallisuus (Joensuu)
Sara Tiippana, kasvatustiede (Joensuu)
Ilja Riekki, kotitaloustiede (Savonlinna)

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta
Annu Schroderus, tietojenkäsittelytiede (Kuopio, Joensuu)
Eveliina Tuosa, kemia (Joensuu)
Juho Ikonen, metsätiede (Joensuu)

Terveystieteiden tiedekunta
Tuomo Huurre, hoitotiede (Kuopio)
Leija-Lotta Kalaoja, ravitsemustiede (Kuopio)
Anton Mustonen, hammaslääketiede (Kuopio)
Maiju Pohjolainen, lääketiede (Kuopio)

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
Elisa Vornanen, eurooppaoikeus (Joensuu)
Miika Raudaskoski, historia (Joensuu)
Meri Rientamo, sosiaalityö (Kuopio)