Opiskelijat halvalla Kuopion kaupunginteatteriin

KUOPIO – Kuopion kaupunginteatterissa on marraskuun alusta lähtien saanut opiskelijakorttia näyttämällä lipun saman päivän näytöksiin kymmenellä eurolla. Parhaimmillaan hintaeroa normaalihintaiseen pääsylippuun tulee yli kolmekymmentä euroa. Vastaava alennus on käytössä myös Joensuun kaupunginteatterissa. Opiskelijat voivat ostaa lippuja puoleen hintaan esityspäivänä.

”Tällä hinnan alennuksella pyrimme siihen, ettei ainakaan kohtuuttoman korkealta tuntuva hinta ole esteenä teatterista nauttimiselle. Toivonkin todella, että jatkossa katsomoissamme nähdään entistä useampia opiskelijoita. Erityisesti Kaikki Kivestä ja I Hired a Contract Killer -näytelmiin voisin olettaa saavamme nuorempaa väkeä ja varmasti tuo hinta houkuttaa myös The Sound of Musiciin, mikäli paikkoja on vapaana”, Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen sanoo.

Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on luvassa muun muassa Aki Kaurismäen I Hired a Contract Killer näyttämölle sovitettuna. 28. tammikuuta 2015 kantaesityksensä saavan näytelmän ohjaa prahalainen Miroslav Krobot. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa tšekkiläinen Adrej Durik.

Kuopiossa alennusta aiotaan jatkaa ainakin toukokuulle 2015.