Onko Soldiers of Odin rantautumassa myös Kuopioon?

Teksti: Jarkko Kumpulainen

Soldiers of Odin värvää nyt myös kuopiolaisia katupartiontiin. Viime lauantaina perustettu Facebook-ryhmä Support Soldiers of Odin Kuopio on kerännyt kahden päivän aikana noin 740 tykkäystä. Sivun ylläpitäjää ei ole vielä tavoitettu, joten ei ole selvää onko Kuopiossa jo oma paikallispiirinsä vai onko sivu perustettu muualta käsin värväämistarkoituksissa. Tykkäyksien määrästä ei myöskään voi tehdä tulkintoja alueellisen kannatuksen laajuudesta.

Sivulla on julkaistu ryhmän tiedote, jossa pyritään korjaamaan yleisiä näkemyksiä kerhosta. Sen mukaan Soldiers of Odin ei olisi rasistinen ryhmä tai kansallissosialistinen liike.

”On totta että kerhon perustaja on aatteiltaan kansallissosialisti. Hänen kirjoituksensa ei ole kerhon kirjoituksia”, tiedotteessa todetaan Mika Rantaan viitaten. Rannan mukaan paikallisryhmiä ohjaa hänen luotsaamansa Kemin ”hallitus”.

Rajat kiinni! -kansanliike ilmaisee eilen lähetetyssä tiedotteessaan tukevansa Soldiers of Odinin toiminnalle, koska liikkeen mielestä ”Suomen kadut ovat muuttumassa saalistusareenaksi pakolaisiksi tekeytyneille ulkomailta tulleille seksuaaliväkivaltarikollisille.”