Nenäpäiväkonsertti houkuttelee auttamaan

JOENSUU – Nenäpäivää juhlistetaan yliopistolla Nenäpäiväkonsertin muodossa Carelia-salissa 5. marraskuuta kello 19. Filosofisen tiedekunnan järjestämässä konsertissa on esiintymässä laulaja Hennariikka Syvänne, mieskvartetti Lauluyhtye Kvartsi, vahvistettu mieskvartetti Se 7 Miehen Porukka, Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, HOPS!, Johannes Teologin Laulajat Petri Nykäsen johdolla sekä Sanna Heikkisen laulun ja Henna Martikaisen pianon muodostama duo.

Ohjelmistosta luvataan monipuolista.
”Luvassa on muun muassa irkkumusiikkia, poppia ja kansanlauluja. Erityisesti voin suositella kuoromme miehistä koostuvia kvartetteja”, yliopiston kuorossa laulava Katja Suvanto hehkuttaa.
”Konsertti on monipuolisen ohjelmansa ja tietenkin hyväntekeväisyysluonteensa johdosta suunnattu ihan kaikille hyvästä musiikista ja auttamisesta kiinnostuneille. Viiden euron lahjoituksella saa esimerkiksi kahdelle kehitysmaan lapselle kouluterveyshoidon tai moskiittoverkon estämään malarian leviämisen”, hän jatkaa.
”Mieti nyt, yhden kaljan hinnalla voi pelastaa ihmishengen!”

Filosofisen tiedekunnan johtava hallintopäällikkö Kari Korhonen toteaa, ettei tällainen konsertti kuulu tiedekunnan ydintehtäviin, mutta hyvän asian puolesta haluttiin tempaista.
”Tiedekunta haluaa osallistua hyväntekeväisyystapahtumaan omilla voimavaroillaan. Konsertissa kaikki esiintyjät ovat vapaaehtoisesti mukaan lähteneitä, musiikin harrastajia ja ammattilaisia. Pienistä puroista kasvaa iso apu kehitysmaan lasten apuun”, Korhonen toteaa.
”Monelle ajatus hyväntekeväisyydestä on sen verran lähellä, että esiintyjien saaminen tähän tapahtumaan ei ollut ollenkaan vaikeaa. Kaikkihan tapahtuu ns. työajan ulkopuolella, joten emme myöskään kuluta tähän yliopiston resursseja”, hän jatkaa.

Tapahtuma Facebookissa
Lisätietoa Nenäpäivästä