Nelikymppinen Fortis bilettää koko viikon

KUOPIO – 1. marraskuuta 1973 neljätoista proviisoriopiskelijaa inspiroitui väkiviinan latinankielisestä nimestä Spiritus Fortiksesta ja perusti farmasian opiskelijoiden ainejärjestön Fortiksen. Viinan lisäksi Fortis tarkoittaa myös vahvaa, väkevää, voimakasta, uljasta, urhoollista ja pelotonta.
Kuopion vanhimpiin kuuluva ainejärjestö juhlii parasta aikaa 40-vuotisjuhlaviikkoaan. Tänään marssitun juhlamarssin ja nenäpäivätempauksen lisäksi luvassa on uuden laulukirjan, Festivus Pilulaen julkistamistilaisuus sekä laulukirjasitsit 30. lokakuuta.
”Tervetuloa mukaan pillerijuhliin laulamaan täysin uusia, ennen kuulemattomia sitsilauluja! Sitseillä saat myös avattua äänihuulesi ja otettua varaslähdön myös itse vuosijuhlille!”, järjestäjät tohkeilevat.

31. päivä pelataan perinteinen opiskelijoiden ja farmasian laitoksen henkilökunnan salibandy-ottelu.
1. marraskuuta on koko yliopiston väelle avoin 40-vuotisjuhlasymposium Tietoteknian auditoriossa alkaen kello 13 ja viikko huipentuu akateemiseen iltajuhlaan 2. marraskuuta. Juhla alkaa Kuopion kaupungintalon juhlasalissa coctail-tilaisuudella ja jatkuu Iso-Valkeisella nautittavalla juhlaillallisella.

Lisätietoa Fortiksen nettisivuilta.